profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žalam vēl viena 2.vieta, Sainss pēc smagās avārijas pārsteidz helikoptera pilotu (VIDEO)

Go4speed 10.01.2023 - 21:47 Žalam vēl viena 2.vieta, Sainss pēc smagās avārijas pārsteidz helikoptera pilotu (VIDEO)
Foto: iGo2Dakar

Dakaras rallijā aizvadīts devītais posms, kura garums bija 358 kilometri.

Motociklu klasē pēc šī posma līderis ir Skailers Hovs, kuram tikai trīs sekundes zaudē Tobijs Praiss. Trešais ir Kevins Benavides, kurš atpaliek piecas minūtes un deviņas sekundes. Kvadriciklu klasē līderis ir Aleksandrs Žirū, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par vairāk nekā stundu. Diemžēl tehnisku problēmu dēļ lietuvietis Laisvidas Kančus, kurš bija ātrākais šodienas dopā, atkritis uz astoto vietu, zaudējot vairāk nekā 18 stundas… Sīvas cīņas turpina būt SSV klasē, kur Top 3 braucējus šķir nepilnas desmit minūtes. Līderis šobrīd ir lietuvietis Rokas Baciuška, kurš Eriku Goczalu apsteidz par piecām minūtēm.

Vieglo automašīnu klasē pie 123 kilometru atzīmes līderis bija Vaidotas Žala, kuram 20 sekundes zaudēja Sebastjans Lēbs. Pie nākamās laika ņemšanas vietas ātrākais jau bija Lēbs, kurš turpinājumā spēja palielināt savu pārsvaru un finišā par trīs minūtēm un septiņām sekundēm apsteidzot Žalu, kurš otro reizi šogad finišēja otrais. Šī bija Lēba trešā uzvara šī gada Dakaras rallijā. Trešais finišēja Gerlains Šišerī, tādējādi pirmo reizi visas trīs vietas ieņēma Prodrive automašīnas.


Foto: Vaidotas Žala - Teltonika Racing

Gaužām neveiksmīgs šis dops izvērtās Henkam Lateganam, kurš pirms šī posma kopvērtējumā bija otrais. Sportista automašīnu piemeklēja tehniskas problēmas, kur viņš zaudēja gandrīz 54 minūtes.

Kopvērtējumā līderis joprojām ir Nasers Al-Atija, kurš Lēbam šajā dopā zaudēja deviņas minūtes. Uz otro vietu pakāpies debitants Lukas Moraes, bet trešais ir Lēbs, kurš Al-Atijam zaudē stundu un 43 minūtes. Lategans atkritis uz ceturto pozīciju, no Lēba atpaliekot trīs minūtes.

Diemžēl neveiksmīgs šis ātrumposms izvērtās vecmeistaram Karlosam Sainsam. Jau sestajā kilometrā Sainss piedzīvoja visai smagu avāriju. Lai arī automašīna bija cietusi visai daudz, sportists bija apņēmības pilns sagaidīt tehnisko palīdzību un turpināt ralliju. Nedaudz vēlāk sportists sajuta sāpes ķermeņa labajā pusē, kā arī krūtīs, tāpēc tika nolemts lidot uz Rijādu, lai veiktu rūpīgākus medicīniskos izmeklējumus, taču pēc pieciem nolidotiem kilometriem 'Spāņu matadors' pārsteidza pilotu, liekot viņam lidot atpakaļ, lai kopā ar stūrmani sagaidītu tehniskās palīdzības automašīnu, lai varētu turpināt ralliju. Diemžēl vēlāk Audi komanda apstiprināja, ka ''Audi RS Q e-tron E2'' bojājumi esot pārāk nopietni un tos nebūs iespējams pilnvērtīgi novērst pirms trešdienas ātrumposma, kas nozīmēja to, ka Sainss ir spiests izstāties.

Lēbs un Žala

Smago automašīnu klasē ātrākais bija Janus van Kasterens, bet augsto piekto vietu izcīnīja lietuvietis Vaidotas Paskevičius, kurš joprojām turpina cīnīties ar mašīnas tehniskām problēmām. Kopvērtējumā līderis ir Alešs Lopreis, kuram 26 minūtes zaudē van Kasterens.

Sainsa avārija:

Labākie momenti:

Kopvērtējums:
1. N. AL-ATTIYAH (QAT) TOYOTA GAZOO RACING 34:19:20
2. L. MORAES (BRA) OVERDRIVE RACING +1:21:57
3.  
S. LOEB (FRA) BAHRAIN RAID XTREME +1:43:08
4. H. LATEGAN (ZAF) TOYOTA GAZOO RACING +1:46:23
5. G. DE VILLIERS (ZAF) TOYOTA GAZOO RACING +2:04:17
6. R. DUMAS (FRA) REBELLION RACING +2:25:51
7. M. PROKOP (CZE) ORLEN BENZINA TEAM +2:45:36
8. B. BARAGWANATH (ZAF) 
CENTURY RACING FACTORY
+2:48:06
9.
W. HAN (CHN) HANWEI MOTORSPORT
+3:32:15
10. J. YACOPINI (ARG) OVERDRIVE RACING +3:52:52

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png