profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Līderis smago automašīnu klasē, kurš nāvējoši traumēja skatītāju, izstājas no Dakaras rallija

Go4speed 12.01.2023 - 00:04 Līderis smago automašīnu klasē, kurš nāvējoši traumēja skatītāju, izstājas no Dakaras rallija
Alešs Lopreis

Jau ziņojām, ka Dakaras rallija devītā ātrumposma laikā bojā gāja kāds itāļu skatītājs. Tika ziņots, ka negadījuma brīdī cilvēks stāvējis tieši aiz kāpas, kā rezultātā viņam virsū uzbraucis kāds no dalībniekiem. Pēc notikušā cietušais bijis smagā stāvoklī, tāpēc notikuma vietā ieradās glābēju helikopters. Diemžēl ceļā uz slimnīcu skatītājs no gūtajām traumām mira.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad šim skatītājam virsū uzbrauca Dakaras rallija līderis smago automašīnu klasē Alešs Lopreis, kurš par to uzzināja tikai īsi pirms došanās gulēt.

''Labvakar jums no bivoka. Man jums ir sliktas ziņas,'' otrdien vakarā savos sociālajos tīklos rakstīja Alešs Lopreis. ''Par šo atgadījumu uzzināju, kad atgriezāmies no devītā ātrumposma. Mēs jau taisījāmies iet gulēt, kad Dakaras rallija tiesneši mums parādīja videoierakstu ar negadījuma ierakstu, kurā mēs netīšām notriecām kādu cilvēku, kurš bildēja mūsu automašīnu aiz kāpas. Un… viņš tika savainots.''


"Pēc divām trim stundām viņam palika slikta dūša, un, kamēr viņu transportēja uz slimnīcu, viņam bija sirdslēkme. Ir izgaisusi viena cilvēka dzīvība, netieši manas vainas dēļ, jo es vadīju automašīnu. Man jāatzīst, ka ne es, ne viens no maniem komandas biedriem par to neko nezināja. Mums bija onboard un citi video, kas to apliecina. Bet tas neko nemaina, jo izdzisa viena cilvēka dzīvība. 69 gadus vecs fans, kurš atbrauca, lai redzētu Dakaras ralliju, diemžēl stāvēja aiz kāpas. Bet mēs neviens viņu neredzējām. Gribētu izteikt visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem. Man ir ļoti žēl. Šis negadījums mani pavadīs visu atlikušo mūžu."

"Čehijas sportists, kurš bija satriekts par šo nelaimīgo incidentu, nekavējoties atbalstīja vietējās iestādes, kas veica izmeklēšanu. Šī rezultāta dēļ viņš nevarēs turpināt sacensības. Rallija organizatori pievienojas viņam, izsakot līdzjūtību skatītāja Livio Sasinoti ģimenei un draugiem," teikts organizatoru paziņojumā.

Lopreis Dakaras rallijā startē kopš 2006.gada, un šī bija reize, kad čehu braucējs bija tuvu savai pirmajai uzvarai Dakaras rallijā. Līdz šim Lopreisa labākais sniegums Dakaras rallijā bija 3.vieta.

Intervija un letālais negadījuma brīdis:
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png