profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas kvadricikla braucējam beidzas degviela, Vanagas izskaidro savu izstāšanos

Go4speed 05.01.2023 - 01:53 Lietuvas kvadricikla braucējam beidzas degviela, Vanagas izskaidro savu izstāšanos
Benediktas Vanagas

Dakaras rallijs turpina uzņemt apgriezienus, kur trešdien tika aizvadīta sacensību ceturtā diena. Kvadriciklu klasē laba diena padevās lietuvietim Laisvidam Kančiusam, kuram trešā vieta posmā. Kopvērtējumā lietuvietis ir ceturtais, līderim zaudējot stundu un 14 minūtes.

Taču trešdiena Laisvidam un citiem braucējiem bija diezgan dramatiska. Kā stāsta Laisvidas Kančius, tad ''Posma sākumā bija lielas kāpas, kur vienā brīdī pamanīju, ka 100 kilometru laikā esmu iztērējis 27 litrus degvielas (degvielas tvertne ir 45 litri). Sapratu, ka līdz nākamai uzpildei man varētu nepietikt degvielas, tāpēc nācās palēnināt tempu un taupīt degvielu.''


Foto: www.lrytas.lt

''Tomēr taupība palīdzēja tikai daļēji - pāris kilometrus pirms neitralizācijas zonas es apstājos, jo beidzās degviela. Man blakus apstājās vairāk nekā desmit konkurenti, kur arī viņiem bija beigusies degviela. Organizatoriem nācās visiem nodrošināt dažus litrus degvielas, un tikai tad braucēji varēja turpināt sacensības. Tiklīdz uzpildīju degvielu, uzreiz bez atpūtas turpināju sacīkstes,” tā Laisvidas.

Kārtējās tehniskās problēmas piemeklēja Vaidotu Žalu (3.posmā Žala uzrādīja septīto ātrāko laiku), kuri pēc nepilniem 50 kilometriem bija spiesti izstāties. Sportists stāsta, ka pēc nobrauktiem 40 kilometriem trase esot bijusi diezgan sarežģīta, kas prasīja lielu slodzi automašīnai. Diemžēl šo slodzi neizturēja divi mašīnas aizmugurējie labās puses amortizatori. Stūrmanis salaboja un atstāja vienu amortizatoru, taču šajā gadījumā braukšana kļuva par ''avārijas režīmu''. Ekipāža nolēma izstāties, lai nesalauztu automašīnu, jo Žalas mērķis vairs nav tikai finišēt.


Foto: Vaidotas Žala - Teltonika Racing

''Vēlamies, lai ceturtdien atkal varētu braukt ar maksimālo ātrumu, tāpēc mēs atgriezāmies bivokā. Mūsu uzdevumi šeit ir kļuvuši vēl vienkāršāki: gaidām dienas, kad mūsu mašīna darbosies kārtīgi un bez problēmām, lai varam gāzt ar pilnu jaudu. Mums joprojām ir ambīcijas, tāpēc gribam uzkrāt pieredzi. Mēs vēlamies šo iespēju izmantot. Gribas izmantot šos ātrumposmus, jo Dakaras rallijā ir ieguldītas lielas investīcijas, lai startētu šajā rallijā. Galu galā Dakāra ir tikai reizi gadā. Turpinājumā būs interesants scenārijs,'' nobeidz Žala.


Foto: Vaidotas Žala - Teltonika Racing

Diemžēl Dakaras rallijs ir beidzies Benediktam Vanagam. Kā atklāja sportists, tad pēc kāda nobrauciena no kāpas ekipāžai sanāca smags trieciens, kuru uzņēma gan ķermenis, gan galva. Tiesa, ar to nepatikšanas nebeidzās, jo drīz vien ekipāža ieskrēja lielā akmenī, tādējādi sabojājot mašīnas priekšu. Komanda nolēma turpināt braukt uz neitralizācijas zonu, taču, braucot uz to, Vanagas jutās slikti un viņš vairs skaidri neredzēja ceļu. Sportists zaudēja koncentrēšanos, tāpēc sacensību komisāri neitralizācijas zonā izsauca ārstus, kuri uz vietas sniedza nepieciešamo palīdzību. Pēc tam braucēju nogādāja bivakā uz pārbaudēm.


''Pirmkārt, vēlos atvainoties. Tikko pēc medicīniskās apskates, kur ārstu spriedums ir tāds, ka man vajadzētu dažas nedēļas atpūtināt galvu un tad man būs labāk. Es nevarēšu turpināt Dakaras ralliju pašreizējā stāvoklī. Ļoti žēl. Apsolu, ka Dakaras ceļš, kuru sākām iet kopā, tiks pārvarēts līdz piemērotam rezultātam. Tagad ir grūti koncentrēties,” tā Benediktas Vanagas.

3.posmā apskats:

4.posmā apskats:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png