profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čīles ekipāža Dakaras rallija plūdos piedzīvo diezgan šokējošus notikumus (VIDEO)

Go4speed 04.01.2023 - 00:56 Čīles ekipāža Dakaras rallija plūdos piedzīvo diezgan šokējošus notikumus (VIDEO)
Fransisko Lopezs Kontardo

Pēc Dakaras rallija divām dienām Lightweight Prototype klasē līderis bija čīlietis Fransisko Lopezs Kontardo, kurš pagājušajā gadā uzvarēja šajā klasē. Arī šī gada rallija trešajā dopā Lopezs Kontardo līdz 240 kilometru atzīmei bija līderis, taču tad sekoja diezgan šokējoši notikumi, kur sportists ar savu stūrmani ilgu laiku bija iesprostoti upē, kas izveidojās pēc spēcīgā lietus.

"Šī bija sarežģīta diena. Sākumā mums bija problēmas ar elektrību, taču mēs to atrisinājām. Bet tad sākās vētra, kas kļuva arvien spēcīgāka un spēcīgāka, kur vēlāk trasē izveidojās upe, kurā mēs iesēdāmies. Tā nebija dziļa, bet ļoti strauja," stāsta “Čeleko” Lopezs. "Sākumā neizkāpu no automašīnas, jo zināju, ka, izkāpjot, mēs to pazaudēsim. Biju gatavs atvērt mašīnas durvis, ja ūdens dziļums paaugstinātos, un tad pēkšņi ūdens sasniedza jumtu, un automašīna sāka peldēt. Tad es izmisīgi centos to glābt. Tas bija vienīgais, kas man ienāca prātā. Mēs peldējām vairākus metrus, atradāmies vienā tad otrā pusē, līdz vēlāk mūs izvilka kravas automašīna".


Neskatoties uz šīm nepatikšanām, čīlieši tās pārvarēja un sasniedza finišu: "Mēs bijām norakstījuši sacīkstes un mēs bijām uz robežas, lai pazaudētu automašīnu. Taču vēlāk, kad mūs izglāba, mašīnas dzinējs izžuva un mēs spējām aizvadīt šo ātrumposmu līdz galam. Mums bija ļoti auksts.''

''Čeleko'' atklāja, ka kopā ar stūrmani piedzīvojis panikas brīžus: "Huanu Pablo gandrīz aizskaloja upe. Attēli pirms ieradās helikopters bija vēl šausmīgāki. Ūdens bija tik daudz, ka mašīna sāka peldēt. Es paliku vienā pusē, bet stūrmani gandrīz aiznesa. Mums bija izmisīga cīņa. Lai arī bijām jau samierinājušies, ka mašīnu ūdens aiznesīs, mēs tomēr kopā ar stūrmani to nepieļāvām," nobeidz “Čeleko” Lopezs.


Par laimi, situācija nebeidzās ar traģēdiju vai automašīnas iznīcināšanu. Kopvērtējumā pēc šī posma ekipāža atkāpās uz 6. vietu, līderim zaudējot stundu un desmit minūtes.

Jāpiebilst, ka pērkona negaiss Saūda Arābijas tuksnesī pārsteidza daudzus, arī Dakaras bivaku un visu apkalpojošo personālu, kas vakarā bija spiesti ne tikai labot automašīnas, bet arī cīnīties ar ūdeni un dubļiem.

Kopvērtējums:
1.
 SETH QUINTERO
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM
13:52:06
2.
GUILLAUME DE MEVIUS
GRALLYTEAM +00:01:01
3.
MITCHELL GUTHRIE
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM +00:05:46
4.
AUSTIN JONES
RED BULL OFF-ROAD JR TEAM
+00:06:55
5.
JEAN-LUC CECCALDI-PISSON 
JLCRACING +01:04:02
6.
FRANCISCO CONTARDO  
RED BULL CAN-AM FACTORY TEAM 
+01:10:47
7.
DAVID ZILLE
SOUTH RACING CAN-AM +01:22:14


Automašīnu kopsavilkums:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png