profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristofersons un Teilore uzvar 'Extreme E' 1.posmā

Go4speed 04.04.2021 - 16:24 Kristofersons un Teilore uzvar 'Extreme E' 1.posmā
Foto: @ExtremeELive

Svētdien Saūda Arābijā tika aizvadīta izšķirošā diena jaunizveidotajā elektrisko mašīnu bezceļu sacīkšu seriālā ''Extreme E''. Atgādināsim, ka par 1.posmā kvalifikācijas uzvarētājiem (pēc diviem braucieniem) sestdien kļuva deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs un Dakaras rallijreida dalībniece Kristina Gutjeresa. 41 sekundi viņiem zaudēja pieredzējušais Karloss Sainss un Katalonijas motosportiste Laja Sansa, bet trešie palika trīskārtējais pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons un Mollija Teilore.

Svētdien pusfinālā, kur trīs auto stājās uz vienas līnijas, pēc stara par pirmo pozīciju cīnījās Lēbs un Sainss, taču drīz vien Kristofersons vienā no līkumiem izbrauca nedaudz platāk, kas viņam ļāva nokļūt priekšā saviem konkurentiem. Turpinājumā Lēbs un Sainss putekļos nespēja noķert Johanu, tādējādi pusfinālā triumfēja Kristofersons, aiz sevis atstājot Lēba ekipāžu (+28,91) un Sainsu (+1:06.83). Tas nozīmēja to, ka finālam kvalificējas Kristofersons/Teilore un Lēbs/Gutjeresa.


AFoto: @colmcklein

Pēc tam sekoja otrs pusfināls jeb ''Crazy Race'', kur tikai uzvarētājs varēja kvalificēties finālam. Lielisks starts trīs ekipāžu konkurencē padevās Timijam Hansenam, kurš izvirzījās vadībā. Pēc maiņas trasē devās Ketija Muningsa, kura nosargāja pārsvaru un izcīnīja pirmo vietu, tādējādi iekļūstot finālā.

Finālā uz starta stājās trīs bijušie rallijkrosa braucēji – Kristofersons, Lēbs un Hansens. Labākais starts padevās Kristofersonam, kamēr otrais bija Hansens. Tikmēr Lēba auto jau pašā sākumā pazuda stūres pastiprinātājs, kas franču braucējam neļāva pacīnīties par uzvaru. Arī maiņas aizritēja bez starpgadījumiem, kas beigās finišā pārliecinošu uzvaru ļāva svinēt Kristofersonam/Teilorei. Otrie palika Hansens/ Muningsa, bet trešie – Lēbs/Gutjeresa.

Fināla rezultāti:


Kopvērtējums:
1. Molly Taylor/Johan Kristoffersson, 35
2. Cristina Gutiérrez/Sébastien Loeb, 30
3. Catie Munnings/Timmy Hansen, 28
4. Laia Sanz/Carlos Sainz, 26
5. Christine Giampaoli Zonca/Oliver Bennett, 20
6. Mikaela Åhlin-Kottulinsky/Jenson Button, 17
7. Claudia Hürtgen/Mattias Ekström, 13
8. Sara Price/Kyle Leduc, 12
9. Jamie Chadwick/Stéphane Sarrazin, 8
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png