profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Viens no Dakaras rallija līderiem pēdējā brīdī spiests meklēt jaunu stūrmani

Go4speed 29.12.2020 - 09:16 Viens no Dakaras rallija līderiem pēdējā brīdī spiests meklēt jaunu stūrmani
Foto: Bahrain Raid Xtreme

Bahrain Raid Xtreme (BRX) komandas braucējs Nani Roma, kurš 2004.gadā Dakaras rallijā uzvarēja motociklu ieskaitē, bet 2014.gadā bija ātrākais vieglo automašīnu klasē, pēdējās dienās pirms Dakaras rallija starta bija spiests meklēt sev jaunu stūrmani, jo viņa stūrmanim Dani Oliveram tika konstatēta saslimšana ar ''Covid-19''.

Viņa jaunais stūrmanis būs brits Aleks Vinkoks, kurš pirmo reizi Dakaras ralliju apmeklēja 1999.gadā, būdams mehāniķis. ''Ir ārkārtīga vilšanās par Oliveru, kurš nevarēs palīdzēt BRX komandai pirmajā Dakaras rallijā, taču esmu priecīgs pievienoties komandai. Kopā ar Nani pasakāmies BRX komandai, kas mani uzņēma. Jau kādu laiku biju gatavojies Dakāras rallijam, taču mani iepriekšējie plāni neizdevās, kā cerēts, tāpēc iespēja sacensties ar tik pieredzējušu un prasmīgu braucēju kā Nani ir ļoti aizraujoša,'' saka Aleks Vinkoks.

Kā uzskata komanda, tad Oliveram, iespējams, būtu bijis pietiekami daudz laika, lai atveseļotos no ''Covid-19'', taču, ņemot vērā globālos apstākļus, BRX iestājās par savu lēmumu aizsargāt bivoku un pārējo komandas locekļu veselību.


Foto: Bahrain Raid Xtreme

Lai gan stūrmaņa maiņa nedaudz mazāk par nedēļu pirms sacensību sākuma nav tā ideālākā, Roma ir pārliecināts, ka spēs sadarboties ar Vinkoku, kuru viņš pazīst jau sen.

"Vēlos pateikties Dani par visu apņemšanos un atbalstu, gatavojoties Dakaras rallijam. Nožēloju, ka viņš nevarēs parādīt visu treniņos paveikto darbu. Pazīstu Aleksu jau sen, un viņš ir ļoti pieredzējis un talantīgs cilvēks, kurš man būs līdzās. Mēs esam gatavi sākt strādāt kopā, un visa komanda ir priecīga, ka viņš pievienojas mums, īpaši tik īsā laikā,'' saka Nani Roma, kurš 2019.gadā Dakaras rallijā izcīnīja 2.vietu.

Atgādināsim, ka Nani Romas komandas biedrs būs Sebastjans Lēbs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png