profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Strokšs: Viens no variantiem ir aizvadīt 'Neste World RX of Riga' bez skatītājiem

Go4speed 11.05.2020 - 22:55 Strokšs: Viens no variantiem ir aizvadīt 'Neste World RX of Riga' bez skatītājiem
Foto: Neste World RX of Riga

Pirmdien notiekošajā raidījumā ''Sporta Studija'' ''Rally Liepāja'' un ''Neste World RX of Riga'' organizators Raimonds Strokšs atklāja, ka šobrīd, ņemot vērā gan Latvijas, gan arī citu valstu ierobežojumus, vēl ir liela neziņa un daudz jautājumu par Latvijā gaidāmo abu sacensību aizvadīšanu.

''Tas, ka sporta pasākumi nebūs tādā izskatā un formā, kā iepriekš, tas ir diezgan skaidrs. Tas, ko mēs šobrīd cenšamies saprast, ir tas, vai mēs šogad būsim spējīgi strādāt un aizvadīt, piemēram, ralliju,'' iesāk Raimonds Strokšs.

Atgādināsim, ka sākotnēji ''Rally Liepāja'' bija jānotiek no šā gada 29.-31. maijam, taču vēlāk ''Covid-19'' vīrusa izraisīto pandēmiju un tai sekojošajiem Latvijā un ārvalstīs noteiktajiem ierobežojumiem sacensības ir pārceltas uz 10.-12. jūliju.

Lai arī rallijs ir tās sacensības, kur, salīdzinot ar citām sporta sacensībām, var ievērot drošu distanci un šīs sacensības var aizvadīt plašā teritorijā, taču pieļaujamais plašums neatrisina 14 dienu pašizolācijas problēmu visiem Latvijā ieceļojušajiem viesiem.

Foto: Rally Liepāja

''Godīgi sakot, tad paralēli visam šim, kas šobrīd notiek Latvijā, ir vēl divi svarīgi punkti – karantīnas ievērošana (vai tā būs jāievēro sportistiem un citiem komandas locekļiem) un robežas jautājums. Ja kaut viena valsts ir aizslēgusi savas robežas un ja kaut viens dalībnieks, kurš ir reģistrējies ERČ čempionātam, nespēj pie mums atkļūt šī iemesla dēļ, tad automātiski pasākums nevar notikt.''

''Man ir ārkārtīgi grūti iedomāties, kā vairāki tūkstoši cilvēki, atbraucot uz Latviju, spētu 14 dienas pavadīt karantīnā un pēc tam, visticamāk, atbraucot atpakaļ uz savu mītnes zemi vai dodoties uz nākamajām sacensībām, vēl 14 dienas pavadītu karantīnā. Tas jau kopā ir gandrīz mēnesis pluss vēl arī pati sacensību nedēļa. Šādu sadaļu ''Rally Liepāja'' es neredzu, jo mums tā cilvēku grupa, kas atbrauc uz sacensībām, ir ļoti liela.''

Foto: Neste World RX of Riga

Lai arī ''Neste World RX of Riga'' plānots aizvadīt septembra vidū, Raimonds atklāja, ka arī šim pasākumam jau tiek izskatīti dažādi varianti. ''Ja runājam par rallijkrosu, tad arī šim pasākumam ir jau vairāki scenāriji. Šobrīd strādājam ciešā sadarbībā ar IMG, kas ir pasaules RX organizatori. Šobrīd nevaru minēt neko konkrētāku, bet scenāriji, kā mēs varētu aizvadīt septembrī Rīgā plānoto Pasaules RX posmu, nu jau ir vairāki. Bet mūsu prioritāte ir aizvadīt šo posmu. Vai tas varētu būt arī bez skatītājiem? Ir visādi varianti, bet viens no tādiem ir arī aizvadīt posmu bez skatītājiem,'' nobeidz Strokšs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png