profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija braucēji Egle, Svilis un Plangi startēs Latvijas rallijkrosa čempionāta 4.posmā

Go4speed 14.08.2019 - 14:10 Rallija braucēji Egle, Svilis un Plangi startēs Latvijas rallijkrosa čempionāta 4.posmā
Foto: Toms Paipals Photography

Latvijas Rallijkrosa čempionāta ceturtais posms norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, 17. augustā, Kulbilohu Rallijkrosa trasē, Elvā, Igaunijā. Savu dalību sacensībām pieteikuši jau teju 70 sportisti, kas iedalīti septiņās ieskaites klasēs: Super1600, Touring, Open RX, Lada RX, kas kļuvusi par populārāko čempionāta norisē, BMW RX 3000, kā arī divas kroskartu klases: CK650 un Xtreme.

Uz starta sacensībās sagaidīsim arī pieredzējušus latviešu un igauņu rallija braucējus. Vienā ieskaites klasē - Open RX, ar vienas markas automašīnām - Mitusbishi Lancer Evolution, sacentīsies un spraigas cīņas sagādās divi latvieši. Pagājušā gada Latvijas Rallijkrosa čempionāta Open RX klases līderis un Latvijas Rallija čempions LRC2 klasē, Mārtiņš Svilis, kā arī vairākkārtējs Latvijas Rallija čempions LRC2 klasē - Aivis Egle. Šobrīd klases līderi kopvērtējumā ir Jānis Veģeris, Marts Tikerbārs un Arvidas Galinis.

Papildus konkurenci latviešiem - Jānim Baumanim, Ronaldam Baldiņam, Xtreme kroskartu ieskaites klasē, radīs vairākkārtējs Igaunijas Rallija čempions EMV3 klasē - Sīms Plangi, kurš ar kroskartu iesildīja ceļus pirms rallija braucējiem "Louna Eesti Ralli".


Publicitātes foto

Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta organizators: "Ceturtais, pirmspēdējais posms pirms sezonas noslēguma, norisināsies Igaunijā. Šoreiz trases izvēle ir par labu visiem ģeogrāfiski izdevīgajā Elvas pilsētā. Kulbilohu rallijkrosa trase ir ļoti dinamiska ar lielu reljefu un pāris interesantiem tramplīniem. Manuprāt, šī būs jauna un laba pieredze gan latviešu sportistiem, gan organizatoriem. Mūsu sportisti izmēģinās jaunu trasi, bet organizatoriem būs iespēja parādīt, kā tiek organizēts Latvijas Rallijkrosa čempionāts. Lai gan liela daļa igauņu sportistu jau ir iecienījuši Latvijas Rallijkrosa čempionātu un apmeklē visus posmus, kas norisinās Latvijā, tomēr šī posma norise kaimiņvalstī ir izraisījusi lielāku interesi piedalīties arī tiem igauņu braucējiem, kuri dod priekšroku sacensībām mājās."

Pēc ceturtā posma Igaunijas trasē, Latvijas Rallijkrosa čempionāts atgriezīsies Latvijā un aizvadīs sezonas finālposmu Bauskā, "Musa Raceland" trasē 7.-8. septembrī, kur noskaidrosim labākos 2019. gada sezonā.

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja
Sabiedrisko attiecību speciālists

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png