profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu rallijkrosa braucējiem neveiksmīgs posms Igaunijā

Go4speed 11.08.2019 - 21:47 Latviešu rallijkrosa braucējiem neveiksmīgs posms Igaunijā
Foto: No sportista personīgā arhīva

Latvijas rallijkrosa braucēji Arnis Odiņš, Kristaps Grunte un Jānis Veģeris piedzīvoja skarbu sacīksti Igaunijas čempionātā Kehalas trasē, ziņo autocross.lv.

Super 1600 klasē Arnis Odiņš izstājās savā pusfinālā, zaudējot iespēju gūt augstvērtīgu rezultātu sezonas priekšpēdējā posmā: ''Pirmais lūzuma punkts bija trešā kvalifikācija, kurā gan es, gan Kristaps abi izslīdējām viltīgā līkumā, katrs savā klasē zaudējot daudz laika un sabojājot kvalifikācijas rezultātus. Savukārt man pusfinālā, liekas, ka mašīnai sākās problēmas ar motoru. Jau priekšbraucienos likās, ka sāk trūkt jaudas, lai gan rezultāti kopumā bija cienījami. Pusfinālā kādā brīdī redzēju, ka sekotājs sāk mani spiest, bet abi līderi sāk attālināties. Tad sadzirdēju trokšņus no motora, tāpēc sapratu, ka jāstājas malā, lai nenodarītu motoram vēl lielāku skādi. Ja tiešām tas ir motora defekts, varētu teikt, ka sezona man ar to arī ir noslēgusies. Pētīsim.”

Touringcar klasē Kristaps Grunte sarežģīja savu cīņu par Igaunijas čempiona titulu, finālā pieļaujot braukšanas neveiksmes. Nedaudz nogulējis startu, Kristaps centās jau brauciena sākumā sasniegt pēc iespējas augstākas pozīcijas, kas beidzās ar konkurenta sagriešanu un vēl pāris sadursmēm, pēc kurām ar sasistu mašīnu nācās izstāties. Formāli Gruntem par finālbraucienu piešķirta diskvalifikācija. Posms noslēgts sestajā vietā.

Jānis Veģeris Supercar klasē vienā no priekšbraucieniem pārsita riepu, kam sekoja trieciens pret apmali un salauzta ārējās puses riteņu balstiekārta. Uz finālu Jāņa komanda tika ar mašīnu galā, lai tiktu uz starta, taču četru braucēju konkurencē trijniekā tikt neizdevās.

Sāpīgais posms atsauksies uz visu trīs latviešu kopvērtējuma pozīcijām. Taču Igaunijas čempionātā atlicis vēl viens posms, kurā neveiksmju sekas vēl labojamas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png