profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bakeruds: Reizēm likās, ka nekad neizdosies uzvarēt

Go4speed 06.08.2019 - 23:59 Bakeruds: Reizēm likās, ka nekad neizdosies uzvarēt
Andreass Bakeruds

Latvietis Jānis Baumanis beidzot nodrošināja sev iespēju nostāties uz goda pjedestāla, Kanādas posmā izcīnot otro vietu, kas ir viņa karjeras labākais rezultāts Pasaules RX ietvaros. Tikmēr Andreass Bakeruds posmā izcīnīja uzvaru un trīs posmus pirms sezonas beigām būtiski palielināja intrigu cīņā par čempiona titulu, ziņo latviarx.lv, atsaucoties uz fiaworldrallycross.com.

Monster Energy RX Cartel pilotam Bakerudam šī bija pirmā Pasaules RX uzvara kopš 2016. gada Argentīnas posma. Divos šī gada posmos uzvara bija tuvu – izcīnītas otrās vietas gan Beļģijā, gan Lielbritānijā – taču Kanādas posmā norvēģim beidzot izdevās tikt pie ilgi gaidītās uzvaras.

Bakeruds paslavēja visas komandas ieguldīto darbu, lai beidzot izcīnītu uzvaru, kas brīžam šķita kā neaizsniedzams mērķis. ''Kā komanda esam strādājuši ļoti smagi un es nerimstoši cerēju, ka šī diena kaut kad pienāks. Šogad bijušas tik daudzas neveiksmes – reizēm likās, ka nekad neizdosies uzvarēt,” saka Andreas Bakeruds.



''Bija jāiegulda milzīgs darbs, lai paspētu izveidot komandu līdz pirmajam posmam Abū Dabī. Beļģijā un Lielbritānijā bijām ļoti tuvu uzvarai, un līdz pat pusfinālam bijām spēcīgi arī Zviedrijā. Pat šodien man finālā bija nelielas problēmas, jo startā pārkarsēju sajūgu. Mūsu komanda nerimstoši turpinājusi strādāt un esmu priecīgs, ka beidzot šis darbs ir izdarīts. Kopš manas pēdējās uzvaras pagājušas gandrīz 950 dienas. Ja godīgi, šis nebija posms, kurā cerēju cīnīties par uzvaru, Kanādā man līdz šim īpaši nebija veicies. Esmu priecīgs, ka auto noturējās vienā gabalā lai varu izcīnīt RX Cartel pirmo uzvaru.”

Ar šo uzvaru Bakeruds kopvērtējumā pakāpjas uz otro vietu, esot vien piecu punktu attālumā no kopvērtējuma līdera Kevina Hansena. Kevins finālā finišu šķērsoja piektajā vietā, taču pēc tam tika diskvalificēts par avārijas izraisīšanu ar GC Kompetition pilotu Antonu Marklundu. Kevins Hansens šogad izcīnījis 143 punktus, otro vietu ieņem Bakeruds ar 138 punktiem, bet Timijs Hansens ar 129 punktiem ir trešajā vietā.

Runājot par savām izredzēm pacīnīties par čempiona titulu, Bakeruds saka: „Visi esam tik vienlīdzīgi, ka sacensību rezultātus prognozēt nav iespējams. Domāju ka čempiona tituls izšķirsies vien Keiptaunas (2019. gada sezonas noslēdzošais posms) posma finālā. Uzvarēt čempionātā nebūs viegli, ir nepieciešami labi rezultāti un veiksme. To izdarīt būs grūti, bet nekad nevar zināt kā viss izvērsīsies.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png