profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Roberts Vītols Titānu ēnā uzvar Lidenhilā

Go4speed 29.07.2019 - 11:45 Roberts Vītols Titānu ēnā uzvar Lidenhilā
Foto: Swift Rallycross Championships

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols nedēļas nogalē sarežģītā cīņā guva uzvaru Lielbritānijas Junior klasē Lidenhilā. Lielbritānijas čempionāta Junior klase bija satelītsacīkste Titans RX posmam, ziņo autocross.lv.

Vītols, kurš britu Junior klasē startē visos Lielbritānijas čempionāta posmos, saņēma uzaicinājumu startēt arī ārpus čempionāta ieskaites esošajā sacīkstē. Cīņa Lidenhilā notika vienā pasākumā ar Titans RX seriāla posmiem.

Sešu dalībnieku konkurencē lietainajā sestdienā sākums Robertam nebija veiksmīgs. Pirmajai kvalifikācijai tika izlozēta sarežģītā piektā starta vieta, bet pirmajā braucienā viens no konkurentiem Vītola mašīnu sagrieza un sasita, kā rezultātā latvietis sacīksti sāka ar pēdējo vietu. Toties jau no otrās kvalifikācijas latvietis grieza sacīkstes scenāriju sev par labu – startējot no pēdējās vietas, Roberts izcīnīja uzvaru. Trešajā kvalifikācijā Vītols uzvarēja startā, taču pāris reižu trāpīja peļķēs, kurās nodzisa ātrums, tāpēc finišā otrā vietā.


Trīs ātrākie piloti

Cīņa turpinājās svētdien, kad trase bija sausāka. Ceturtajā kvalifikācijā tika aizvadīta īpaši sarežģīta cīņa, kurā Vītols guva uzvaru. Līdzīgs scenārijs arī finālā, kurā smagā cīņā par uzvaru latvieša mašīna tika arī griezta un stumta. Taču braucējs izturēja visus pārbaudījumus, gūstot uzvaru.

Panākumam šoreiz vairāk psiholoģiska nozīme. Pirmkārt, uzvara gūta pasākumā, kurā pulcējās daudzas svarīgas pasaules rallijkrosa personības, gan braucēji, gan svarīgi speciālisti. Otrkārt, sacīkste uzskatāma par labu treniņu un uzkrātu pieredzi Lidenhilā, kas noderēs atlikušajos Lielbritānijas čempionāta sezonas posmos. Turklāt uzvara Lidenhilā seko pēc neveiksmēm iepriekš šajā trasē, kad no rokām izslīdēja iespējamās uzvaras.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png