profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'EGP Latvia' otrais E-čempionāts notiks pa Biķernieku rallijkrosa trasi

Go4speed 16.07.2019 - 19:01 'EGP Latvia' otrais E-čempionāts notiks pa Biķernieku rallijkrosa trasi
Foto: Codemasters

Sekojot pasaules tendencēm, RA Events kopā ar sponsoru Pafbet šogad Latvijā uzsāka rīkot e-sporta čempionātus autosportā. Pirmais e-čempionāts notika 2019. gada sākumā, rallija disciplīnā, bet nu izsludināts otrais – rallijkrosā. Par e-čempionāta platformu izvēlēta videospēle DiRT Rally 2.0, kurā iespējams braukt pa Rīgā esošo CSDD Biķernieku Trasi. Lai piedalītos sacensībās, dalībniekiem būs jāveic ieskaites braucieni ar SRC Riga simulatoriem. Rallijkrosa e-čempionāta fināls notiks septembrī, FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma Neste World RX of Latvia laikā. Uzvarētājs balvā saņems treniņbraucienus ar Sports Racing Technologies rallijkrosa RX2 auto.

Reģistrācija rallijkrosa e-čempionātam SIM RX 2019 uzsākta piektdien, 12. jūlijā, plkst. 15:00, bet pirmie sacensību braucieni ar SRC Riga simulatoriem norisināsies 20.-21. jūlijā CSDD Biķernieku Trasē, vienlaicīgi ar Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta RallyX Nordic posmu.


Foto: EGP Latvia

EGP Latvia otrajā rīkotajā e-čempionātā SIM RX dalībnieki tiks iedalīti divās klasēs – National (dalībnieki bez iepriekšējas pieredzes autosportā) un World Open (dalībnieki ar iepriekšēju pieredzi autosportā vai dalībnieki no ārvalstīm).
Pirmajā atlases kārtā dalībnieki startēs ar priekšpiedziņas Super1600 auto, katrā ieskaites klasē nosakot 20 ātrākos braucējus, kuri turpinās dalību e-čempionātā.

Otrās kārtas laikā ieskaites braucieni būs jāveic ar pilnpiedziņas RX2 auto, un kārtas noslēgumā tiks noteikti katras klases astoņi finālisti.

SIM RX fināls notiks sestdien, 14. septembrī, kad Rīgā viesosies FIA pasaules rallijkrosa čempionāts. Finālā braucieni notiks ar Supercar klases auto, un tie notiks pēc izslēgšanas metodes, kur dalībnieki sacentīsies viens pret otru, līdz tiks noskaidroti divi uzvarētāji – viens National, un viens World Open, kuri tad saņems galveno balvu – treniņbraucienus ar Sports Racing Technologies komandas RX2 klases rallijkrosa auto.


Foto: Codemasters

''EGP Latvia eksperimentu gads turpināsies ar mūsu otro e-čempionātu – SIM RX, kur dalībniekiem būs jābrauc ar rallijkrosa auto. Atšķirībā no rallija, šeit mums ir dota unikāla iespēja – sacensību braucienus ar simulatoru veikt mūsu pašu CSDD Biķernieku Trasē, kas virtuāli pieejama Codemasters izveidotajā videospēlē DiRT Rally 2.0. Tas mainījis arī SIM RX e-čempionāta koncepciju – ja rallijā ar nemainīgu Škoda Fabia R5 auto braucām dažādos ātrumposmos, tad šoreiz nemainīga būs trase, bet tajā brauksim ar dažādiem auto – sākot ar priekšpiedziņas Super1600, un beidzot ar jaudīgajiem pilnpiedziņas Supercar. Ļoti ceru, ka arī šoreiz dalībnieki mūs pārsteigs, un sasniegsim vēl lielāku auditoriju kā pirmajā e-čempionātā, kurā piedalījās teju 300 dalībnieki,” stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png