profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Reinis Nitišs Zviedrijas RX posmā izcīna 3.vietu

Go4speed 07.07.2019 - 16:52 Reinis Nitišs Zviedrijas RX posmā izcīna 3.vietu
Reinis Nitišs uz goda pjedestāla. Foto: Raimonds Strokšs

Pēc pasaules rallijkrosa čempionāta Zviedrijas posma pirmās dienas divām kvalifikācijas kārtām līderis bija Andreass Bakerūds, kamēr Reinis Nitišs pēc avārijas pirmajā kvalifikācijas kārtā izcīnīja uzvaru otrajā kvalifikācijā un dienu noslēdza augstajā ceturtajā vietā. Tikmēr Jānis bija 19.pozīcijā. Jāpiebilst, ka uz starta Supercar klasē izgāja 25 sportisti.

Svētdien no rīta trešā kvalifikācija tika aizvadīta pa slapju trasi. Nitišs trešajā kvalifikācijā brauca ar otrā brauciena spēcīgākajiem sportistiem, kur, aizvadot labu braucienu, Reinis finišēja otrais, piekāpjoties vien Timijam Hansenam. Visā sērijā Nitišs sasniedza piekto pozīciju, bet kopvērtējumā mūsu sportists atkāpās par vienu vietu uz bija sestais. Tikmēr Baumanis savā braucienā finišēja ceturtajā vietā. Kvalifikācijas kopsummā Jānis bija 12.vietā.


Ceturtajā sesijā trase strauji žuva, tāpēc ar katru braucienu sportisti uzlaboja rezultātus. Gan Baumanis, gan Nitišs savos braucienos izcīnīja otrās vietas, bet kopvērtējumā ceturtajā kvalifikācijā Nitišs bija ceturtais, bet Jānis – astotais. Četru braucienu summā Reinim augstā ceturtā vieta, kas deva iespēju startēt pusfinālā no pirmās starta rindas. Tikmēr Baumanis izcīnīja desmito vietu.

Pirmajā pusfinālā sīvā un aizraujošā cīņā ātrākais bija Kevins Hansens, kurš nekautrējās pacīnīties ar savu brāli Timiju, kuram beigās otrā vieta. Trešais – Kevins Abrings. Neveiksmīgs brauciens padevās Andreasam Bakerudam, kurš vienu brīdi bija līderis, taču tad viņa auto bija tehnisks defekts un norvēģis atkrita uz sesto vietu.

Otrajā pusfinālā pēc starta pirmais bija Sebastjans Eriksons, kamēr otrais bija Nitišs. Jānis, kurš startēja no pēdējās rindas, pirmajā aplī ar Niklasu Gronholmu devās džokerī, tobrīd atkrītot uz pēdējo vietu. Turpinājumā ļoti ātrs bija Gronholms, kurš kļuva par līderi, taču priekšpēdējā aplī viņš pieļāva kļūdu un izbrauca nedaudz ārpus trases, zaudējot pirmo pozīciju Eriksonam. Trešajā vietā finišēja Nitišs, kamēr Jāņa auto beidzamajos apļos bija tehniskas problēmas, kas neļāva viņam iesaistīties cīņā par vietu finālā. Finišā Baumanis ceturtais.


Finālā sīvā cīņā nedaudz negaidītu uzvaru izcīnīja Sebastjans Eriksons, kuram šis bija pirmais starts Supercar klasē šogad. Aiz viņa otrajā vietā finišēja Kevins Hansens. Jāatzīmē, ka trešajā aplī riteni pārsita Timijs, zaudējot trešo pozīciju, kuru beigās ieņēma Reinis.

RX2 klasē pēc četrām kvalifikācijas kārtām labākais bija Olivers Eriksons, bet trešais bija Vasīlijs Grjazins. Pusfinālā Grjazinam trešā vieta, bet finālā – sestā, kamēr uzvaru izcīnīja Bens Filips Gundersens. Kopvērtējumā sezonas līderis ir Olivers Eriksons (136), bet Grjazins ir sestais (74). Eiropas RX čempionātā Supercar klasē kārtējo reizi nepārspēts palika Robins Larsons, kuram sezonas trīs posmos trīs uzvaras.

Rezultāti:
1. Sebastian ERIKSSON  04:26.658
2. Kevin HANSEN  04:26.996
3. Reinis NITIŠS  04:30.989
4. Kevin ABBRING 04:46.768
5. Niclas GRÖNHOLM  04:43.180
6. Timmy HANSEN  05:12.518
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png