profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Robertam Vītolam pārliecinoša uzvara Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta 3.posmā

Go4speed 23.06.2019 - 09:37 Robertam Vītolam pārliecinoša uzvara Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta 3.posmā
Foto: British Rallycross Championship

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols Lielbritānijas čempionāta trešajā posmā Pembrijā izcīnīja pārliecinošu uzvaru Junior klasē, gūstot panākumus visos trijos kvalifikācijas braucienos un finālā. Svētdien čempionāts turpināsies ar nākamo posmu, ziņo autocross.lv.

Vītols Pembrijas trasi apguva ātri – pēc treniņiem pārdomas izraisīja grunts daļa, taču ar pirmo kvalifikācijas braucienu bija skaidrs, ka Roberts var braukt ātri un ātrāk nekā citi. Pirmajā braucienā Vītols tuvāko sekotāju Patriku O`Donovanu pārspēja par 4,5 sekundēm. Arī pārējos braucienos gūtas uzvaras, savukārt finālā pirmā vieta sasniegta ar 1,1 sekundes pārsvaru pār O`Donovanu.

Šajā posmā nedaudz, taču svarīgi, Robertam izmainījušies spēku samēri. Līdz šim spēcīgākais no mājiniekiem Lūks Konstentains Pembrijas pirmajā sacīkstē netika augstāk par trešo vietu ne kvalifikācijā, ne finālā. Vītolam tas ir izdevīgi čempionāta kopvērtējuma kontekstā. Pēc izstāšanās tehnikas defekta dēļ iepriekšējā sacīkstē Lidenhilā Robertam ir svarīgi uzvarēt pēc iespējas vairāk atlikušos posmus, un vērot tuvāko sekotāju veiksmes un neveiksmes.

Pēc Pembrijas posma Vītols kopvērtējumā ir trešais, līderim Konstentainam piekāpjoties par 11 punktiem. Posmā par uzvaru iespējams sasniegt 30 punktus.

Robertam trijos aizvadītajos posmos šī ir pirmā uzvara. Pirmajā sacīkstē Silverstonā viņš finišēja otrais, aizvadot mežonīgu cīņu ar Konstentainu un O`Donovanu, bet otrajā posmā Lidenhilā izstājās, finālā atrodoties pārliecinošā līderpozīcijā.

Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta dalībnieki paliek Pembrijā, kur svētdien tiks aizvadīts seriāla ceturtais posms.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png