profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biržu rallijkrosā uzvaras izcīna Odiņš un Spīķis, Svilim izstāšanās

Go4speed 19.06.2019 - 21:26 Biržu rallijkrosā uzvaras izcīna Odiņš un Spīķis, Svilim izstāšanās
Publicitātes foto

Biržos, Baronu trasē, aizvadīts Latvijas rallijkrosa čempionāta otrais posms. Uzvaras klasēs guva Arnis Odiņš (Super 1600), Juris Spīķis (Touring 2000), Kristaps Kapačs (LADA RX), Marts Tikerbārs (RX Open), Edgars Valeinis (BMW) un Daugirds Dungveckis (Mini), ziņo autocross.lv.

Super 1600 klase apliecināja prognozēto – sarežģītas cīņas un līdzvērtīgi konkurenti katrā braucienā. Kvalifikācijā uzvaras braucienos guva gan Arnis Odiņš, gan Roberts Vītols, gan Jānis Spundiņš. Par kvalifikācijas braucienu summas uzvarētāju kļuva Odiņš, dodoties uz fināla starta pirmo starta pozīciju.

Finālā Odiņš sīvā cīņā ar Vītolu guva uzvaru, bet Roberts otrais. Ošam izstājoties, atlikušo pjedestāla pozīciju bija jāsadala Spundiņam un Ūtēnam – pirmo pjedestālu rallijkrosā sasniedza Ūtēns.


Publicitātes foto

Touring 2000 klasē jau no kvalifikācijas braucieniem vispārliecinošāko sniegumu demonstrēja Juris Spīķis, ar divām uzvarām un divām otrajām vietām uzvarot četru braucienu summā. Uzvarējis savā pusfinālā, Juris bija neapturams arī finālbraucienā – Spīķim otrā uzvara divos posmos un maksimālais punktu skaits par Biržu sacīksti. Otro vietu finālā guva Raivis Galviņš. Trešais finišu sasniedza Jānis Miščenko, taču pēc viņa izslēgšanas no brauciena savu pirmo pjedestālu rallijkrosā sasniedza pērn debitējušais un reti startējošais Arnis Alksnis. Finālā cīņu aizvadīja arī Varis Žentiņš un Edgars Kokorišs, sasniedzot pozīcijas aiz pjedestāla.

Četru dalībnieku konkurencē RX Open klasē dienas gaitā dominēja Mārtiņš Svilis. Taču viņa izstāšanās fināla vidū ļāva uzvaru sasniegt igaunim Martam Tikerbāram, kurš finišā turpat aiz sevis atstāja Jāni Veģeri. Trešais – igaunis Marko Muru.

Vilšanos sarūpēja BMW RX 3000 klase, kad pēc piecu dalībnieku sākotnējās pieteikšanās uz sacīksti ieradās tikai divi. Lai gan duelī ar Edgaru Valeini kvalifikāciju pirmais noslēdza Andris Krieviņš, fināla vidū viņš izstājās, atdodot uzvaru Edgaram.

LADA RX klasē kvalifikācijā trīs uzvaras pēc kārtas guva Emīls Krūmiņš, piesakot sevi par galveno favorītu arī finālam. Pusfinālā guvis otro vietu, Krūmiņš gan palika bez cerētā panākuma, finišējot piektais. Uzvaru guva Kristaps Kapačs, kurš pēc saspringtas kvalifikācijas uzvarēja savā pusfinālā, vēlāk iegūto pirmās rindas starta vietu pārvēršot par uzvaru. Otro pozīciju otro posmu pēc kārtas guva igaunis Sigmars Tammemēgi, bet trešais – Ivars Joelis. Interesanti, ka pirmā posma pjedestāla pozīcijas guvušie brāļi Mārcis un Kristaps Martinovi šajā posmā palika bez fināla, netiekot ārā katrs no sava pusfināla.

Publicitātes foto

Lieliska cīņa Latvijas Bērnu Mini bagiju čempionāta otrajā posmā. Kopš otrā kvalifikācijas brauciena problēmās iedzīvojās galvenais favorīts Daugirds Dungveckis, kvalifikācijas summā gūstot tikai ceturto vietu. Tikmēr līdera godu uzņēmās Jānis Kozlovskis, uzvarot trīs priekšbraucienus pēc kārtas. Roberts Ūbelis un Emīls Mirošņiks demonstrēja lielisku sniegumu, kvalifikācijā turoties līderpozīcijas tuvumā.

Taču finālā pēkšņi viss nostājās “savās vietās” – Dungveckis pamanījās nonākt vadībā un uzvarēt, sīvā cīņā aiz sevis atstājot Mirošņiku un favorītu Kozlovski. Vienu no labākajām sacīkstēm aizvadījušais Ūbelis finālā diemžēl nevarēja iziet uz starta.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png