profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunais latviešu rallijkrosa braucējs mērķē uz Ziemeļeiropas čempiontitulu

Mārtiņš Jankovskis 16.04.2012 - 07:11 Jaunais latviešu rallijkrosa braucējs mērķē uz Ziemeļeiropas čempiontitulu
Foto: Jānis Grīnhofs, rallycross.lv

Pagājušajā gadā daudzus pārsteidza jaunais un talantīgais Latvijas rallijkrosists Reinis Nitišs, kurš, braucot ar ''VW Golf III", savā īpašumā ieguva Latvijas kausu un Igaunijas čempiontitulu rallijkrosā. Jau pagājušajā gadā gan Reinis, gan viņa tēvs lika noprast, ka, ja grib cīnīties par vēl augstākiem rezultātiem, ir jāmeklē sev jauna mašīna.


Foto: Jānis Grīnhofs, rallycross.lv

Kā portālam Go4speed pastāstīja Reinis, tad nesen sportists ticis pie jaunas mašīnas. ''Jaunajai sezonai esam iegādājušies jaunu 1,6 litrīgu auto no Vācijas - ''Peugeot 206'', kas ir speciāli būvēts rallijkrosam.'' Jautāts, kad komanda pieņēma lēmumu iegādāties jaunu mašīnu, jēkabpilietis turpināja. ''Vispār viss sākās jau pagājušogad, startējot OAA superfinālā, kur bija iespēja izbraukt ar ''Ford Fiesta''. Pēc tam, kad izbraucām, sapratām, ka mūsu ''VW Golf III'' nav konkurētspējīgs tieši vadāmības ziņā. Stūrēšana un bremzēšana bija galvenās un svarīgākās atšķirības. Tā arī nonācām pie secinājuma iegādāties, var teikt rūpnīcā sagatavotu automobili,'' saka Nitišs, kurš smejoties piebilst, ka, ja nebūtu izbraucis ar ''Fiestu'', tad šogad viņš brauktu rallijkrosā ar 1,6 litrīgu ''VW Golf'' automašīnu.

Jautāts par šī gada plāniem, Reinis atzīst, ka ''šogad primārais un uzstādītais mērķis ir Ziemeļeiropas čempionāts (čempiontituls). Tāpat, protams, plānojam startēt Latvijas, Baltijas un Igaunijas čempionātos, tikai šobrīd nav zināms, cik lielā apjomā. Tāpat mēģināsim un centīsimies nobraukt kādu Eiropas čempionāta posmu.''


Foto: Jānis Grīnhofs, rallycross.lv

Pagājušajā nedēļā sportists 333 trasē pirmo reizi iemēģināja jauno automašīnu. ''Ar mašīnu esmu braucis pavisam nedaudz. Pašam jau liekas labi, bet ir vēl daudz jāstrādā. Jāmācās braukt apgriezienos, jāmācās pārslēgties un vēl šādi tādi sīkumiņi. Ir jābrauc un viss būs labi,'' optimistiski noskaņots ir Reinis.


Mārtiņš Porietis. Foto: Jānis Grīnhofs, rallycross.lv

Kā portālam atzina Jānis Grīnhofs, tad bez Reiņa vienlaicīgi trasē izbrauca un nelielus testus veica arī Mārtiņa Porieša sporta ''Golf''. Starpsezonā Andra Kaļķa darbnīcā spēkratam tika iepūsta svaiga elpa. Lai gan Mārtiņš tikai pārbaudīja vadāmību un riepas, Jānis atzina, ka redzētais ātrums bija diezgan iespaidīgs. Kā apgalvojot pats sportists, tad auto attīstot ap 220 zs.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png