profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lenards Patriks Lepsis: Pirmā uzvara vienmēr ir un paliek īpaša

Mārtiņš Jankovskis 08.05.2024 - 20:24 Lenards Patriks Lepsis: Pirmā uzvara vienmēr ir un paliek īpaša
Lenards Patriks Lepsis. Foto: Raimonds Volonts

Aizvadītajās brīvdienās Biķerniekos startēja jaunā Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezona, kur pirmajā posmā uz starta stājās 80 dalībnieki. SUPER 2000 klasē 11 sportistu konkurencē uzvaru svinēja Lenards Patriks Lepsis, kuram šī bija pirmā uzvara rallijkrosā! Ar šo uzvaru Lenards Patriks sev pasniedza lielisku dāvanu nesen nosvinētajā 18.dzimšanas dienā!

''Pirmo reizi rallijkrosu pamēģināju 2021.gadā, kur izīrējām ''Ford Puma''. Toreiz sezonas noslēdzošajā posmā izcīnīju 3.vietu. 2022.gadā ar tēti izdomājām, ka ir jāmēģina startēt pilna sezona, kur arī iegādājāmies šo ''Toyota Celica'' automašīnu, ar kuru startējam arī šobrīd. Līdz ar to šobrīd šī būs mana trešā sezona rallijkrosā,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Lenards Patriks Lepsis.


Foto: Raimonds Volonts

Pēc pagājušās sezonas Lenards Patriks ar komandu nolēma, ka ir jāveic uzlabojumi automašīnā, un tas arī pirmajā sacīkstē deva vēlamo rezultātu. ''Pagājušā gada čempionātā SUPER 2000 klasē palikām piektie (trīs posmos tika izcīnīta 3.vieta). Sapratām, ka, lai būtu vēl ātrāki, ir jāpiestrādā pie tehnikas. Šogad lielākās izmaiņas ir tās, ka iegādājāmies jaunus amortizatorus, kas arī iedeva to lielāko starpību. Jā, bija savs izaicinājums ar amortizatoru regulējumiem, taču mums uz šo posmu izdevās lieliski tos saregulēt. Arī ātrums bija pārsteidzoši labs, kas beigās deva mums pirmo uzvaru. Pirmā uzvara vienmēr ir un paliek īpaša,'' prieku neslēpj sportists.


Foto: Raimonds Volonts

Pirms sezonas sportista mērķis bija cīņa par Top 3, taču pēc pirmā posma braucējs atzīst, ka šobrīd viņam ir viss, lai izvirzītu vēl augstākus mērķus. ''Jā, pirms sezonas mērķis bija cīņa par Top 3 pozīcijām, taču, kad redzēju, ka laika kontrolē man ir ātrākais laiks, sapratu, ka ir jāmēģina cīnīties par uzvaru, kas arī veiksmīgi izdevās. Liels prieks, ka izdevās izcīnīt savu pirmo uzvaru rallijkrosā tik sīvā cīņā, kur konkurenti bija ļoti spēcīgi. Protams, ka automašīnai var veikt vēl dažādus uzlabojumus, lai mēs būtu vēl ātrāki, bet arī tagad pēc šādiem uzlabojumiem mēs jau varam cīnīties par uzvaru. Tagad būs jāmēģina noturēt šāds rezultāts.''


Foto: Raimonds Volonts

Sportista plāns šosezon ir aizvadīt pilnu Latvijas Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezonu, taču, iespējams, Lenards Patriks treniņu nolūkos nobrauks kādā citā disciplīnā un citās sacensībās.

Jautāts, kāpēc viņš izvēlējās startēt tieši rallijkrosā, Lepsis atzina, ka rallijkross iet vairāk pie sirds. ''Tā nopietnāk ar automašīnu pa trasi sāku braukt 2017.gadā, kad vēl tētim bija trase. Tur piedalījos ziemas autosprintos. Pēc tam pamēģināju folkreisu, bet tagad esmu jau rallijkrosā. Kāpēc ne autokross? Kad pamēģināju rallijkrosu, man tas ļoti iepatikās – seguma maiņa, interesantas trases. Ja pirmo būtu pamēģinājis autokrosu, kas zina, varbūt tagad brauktu autokrosā. Kaut gan pērn ar Mārtiņa Starka ''Ford Puma'' vienu posmu Latvijas autokrosa čempionātā esmu nobraucis (8.vieta Smiltenes posmā). Bija interesanti, bet rallijkross tomēr vairāk iet pie sirds.''


Foto: Raimonds Volonts

Sarunas nobeigumā sportists saka lielu paldies savai komandai, bez kuras viņa starti nebūtu iespējami. ''Protams, lielākais paldies ir manai ģimenei, kura mani vienmēr atbalsta! Pie auto pārsvarā strādāju es, mehāniķis Raivis Biezais (sacensību laikā viņš ir arī Lenarda spoteris) un tētis Jānis. Tāpat gribētu teikt lielu paldies Jānim Augulim, kurš mums strādā pie ātrumkārbas, Andrim Vītolam, kurš palīdz visu saregulēt jaudas stendā, un Jurim Kuļikovskim, kurš šoziem palīdzēja mums sagatavot un saregulēt amortizatorus. Komandā ir spēks!





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png