profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamgad pasaules RX vienā klasē startēs elektriskie un ar degvielu darbināmie auto

Go4speed 06.12.2023 - 23:21 Nākamgad pasaules RX vienā klasē startēs elektriskie un ar degvielu darbināmie auto
Foto: World RX - FIA World Rallycross Championship

Trešdien kļuvis zināms, ka 2024. gadā pasaules RX čempionātā kopā ar elektriskajām rallijkrosa automašīnām trasē dosies arī RX1 automašīnas, kas tiks darbinātas ar ilgtspējīgu degvielu. FIA pasaules rallijkrosa čempionāts 2024. gadā ievadīs jaunu ēru, jo līdzās pašreizējiem elektriskajiem spēkratiem tiks iekļauti arī ar ilgtspējīgu degvielu darbināmi iekšdedzes dzinēju (ICE) automobiļi, tādējādi radot pamatu aizraujošai "Tehnoloģiju cīņai".

Pēc divām sacensību sezonām, kurās tika izmantotas tikai elektriskās automašīnas, nākamajā sezonā tiks atgrieztas arī ICE automašīnas, kas darbosies ar ilgtspējīgu degvielu. Tādējādi RX1e mašīnas un to RX1 konkurenti sacentīsies tiešā cīņā ar vienlīdzīgiem nosacījumiem.

Zināms, ka 2024. gada sezonai būs atļauts pieteikt ne vairāk kā 16 braucējus, un čempionāts būs atvērts arī pieteikumiem no citiem braucējiem, kuri neaizvadīs pilnu sezonu.


Foto: Jānis Baumanis RX

Organizatori vēsta, ka sacensību dalībnieki sacentīsies nevis uz laiku, bet gan uz pozīcijām, tādējādi padarot formātu saprotamāku. Turklāt par katru braucienu, pusfinālu un finālu tiks piešķirti čempionāta punkti, kas mudinās braucējus katrā aplī braukt ar pilnu jaudu, tādējādi padarot sacīkstes aizraujošākas faniem.

"Pasaules RX startē savā otrajā desmitgadē, un mēs esam priecīgi ieviest jauno "Tehnoloģiju cīņas" koncepciju. Pēdējos divos gados mēs visi esam redzējuši un izbaudījuši RX1e elektrizējošo jaudu un potenciālu, kā arī esam pieredzējuši lielu aizrautību pret iekšdedzes dzinēju automobiļiem Euro RX. Braucēji un komandas ir izrādījuši milzīgu interesi, un mēs uzskatām, ka šis ilgtspējīgais jaunais formāts piedāvā gan dalībniekiem, gan līdzjutējiem labāko no abām pasaulēm," saka pasaules RX izpilddirektors Arne Dirks.

''Manuprāt, tā ir laba izvēle. Vairāk mašīnas starta laukumā, vairāk cīņas, vairāk jautrības,'' ''X'' platformā raksta Ole-Kristians Veibijs, kurš šogad startēja ar elektrisko rallijkrosa mašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png