profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēba un Šišerī 'Lancia Delta Evo-e RX' automašīnai būs vēsturiskais dizains

Go4speed 02.06.2023 - 00:11 Lēba un Šišerī 'Lancia Delta Evo-e RX' automašīnai būs vēsturiskais dizains
Foto: Special ONE

''Special ONE Racing'' komanda publicējusi ''Lancia Delta Evo-e RX'' automašīnas jauno dizainu. Ar šo automašīnu šogad startēs Gerlains Šišerī un Sebastjans Lēbs. Līdz šim komanda automašīnas dizainu turēja noslēpumā, bet ceturtdien, pirms nedēļas nogalē gaidāmā pasaules RX posma, komanda prezentēja savas automašīnas jauno dizainu, kas atdzīvinās neaizmirstamu autosporta vēstures laikmetu.

Pirmā ''Lancia Delta Evo-e RX'' pagājušā gada novembrī debitēja sacensībās Vācijā, demonstrējot daudzsološu ātrumu. Tā kā 2023. gadā ''Special ONE Racing'' paplašinās līdz divu automobiļu sastāvam, GCK Performance tehniķiem bija nepieciešami trīs mēneši un vairāk nekā 2000 darba stundas, lai izveidotu otro šasiju.


Foto: Special ONE

''Delta Evo-e RX'' jauda būs 500 kW (680 ZS), kas spēs no 0-100 km/h paātrināties 1,8 sekundēs. "Uzskatu, ka ideja atgriezt Delta automašīnu sacensībās ar līdzīgu dizainu kā pirms 30 gadiem ir ārkārtīgi motivējoša," skaidro Gerlains Šišerī. "Tajā pašā laikā tas uzliek lielu spiedienu uz mūsu pleciem, jo mēs atsaucamies uz veiksmīgāko automašīnu rallija vēsturē, tāpēc mēs nevaram atļauties to izdevību palaist vējā!''

Sebastjans Lēbs piebilda, ka šis ir ļoti atšķirīgs automobilis no tā, pie kā viņš ir pieradis. ''Uz papīra ''Delta Evo-e RX'' izskatās diezgan labi - kompakts un ar labu svara izsvarojumu. Mērķis nepārprotami būs izvirzīties priekšgalā, lai gan šodien nevaru pateikt, vai mums tas izdosies. Esmu ziņkārīgs, kā mēs izskatīsimies šajā nedēļas nogalē..."

Pavisam kopā Portugāles RX uz starta izies 46 automašīnas. Pasaules RX startēs desmit braucēji, kuru vidū būs tādi sportisti kā Lēbs, Šišerī, Johans Kristofersons, Timijs un Kevins Hanseni, Niklas Gronholms, Ole-Kristians Veibijs, Timo Šeiders u.c. 17 sportisti startēs Euro RX1 klasē, kur starp dalībniekiem būs arī Jānis Baumanis.

Sacensībām tiešraidē (par maksu) varēs līdzi sekot ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png