profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'RX Team Latvia' un Baumanis jauno Eiropas RX čempionāta sezonu sāk ar uzvaru

Go4speed 30.04.2023 - 19:08 'RX Team Latvia' un Baumanis jauno Eiropas RX čempionāta sezonu sāk ar uzvaru
Jānis Baumanis

Ar uzvaru jauno Eiropas rallijkrosa čempionāta sezonu sācis ''RX Team Latvia'' pilots Jānis Baumanis (''Peugeot 208''). Jau ziņojām, ka pēc pirmās kvalifikācijas kārtas Jānis bija trešais.

Otrajā kvalifikācijas kārtā Jānis Baumanis savā braucienā pēc sīvām cīņām ieņēma trešo vietu, kas otrās kvalifikācijas kopvērtējumā viņam deva septīto pozīciju. Ātrākais bija Renē Munihs. Trešajā kvalifikācijas kārtā Baumanis, demonstrējot lielisku ātrumu, savā braucienā izcēla startu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Pēc tam trasē devās pieci ātrākie braucēji no otrās kvalifikācijas kārtas. Labs starts no ārmalas padevās Antonam Marklundam, kurš pirmajā līkumā iebrauca gandrīz kā līderis. Taču pēc tam sportistu sagrieza un pēc īsa brīža viņa automašīnu spēcīgi taranēja Siverts Svardāls, kā rezultātā abi braucēji bija spiesti izstāties. Turpinājumā neviens no braucējiem vairs nebija tik ātrs, kā rezultātā trešajā kvalifikācijā absolūti ātrākais bija Baumanis.


Kopvērtējumā pēc trīs kvalifikācijas kārtām vadībā bija Baumanis (129), kuram sekoja Inzo Ide (124) un Matē Benjū (120).

Pirms ceturtās kvalifikācijas kārtas noskaidrojās, ka Marklunda automašīnas bojājumi ir pārāk nopietni, kā rezultātā zviedru sportists uz 4.kvalifikācijas kārtu neizgāja. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā ātrākais bija Patriks O`Donavans, bet Jānis finišēja 3.vietā.

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām kopvērtējumā līderis bija Baumanis (171), kuram sekoja Enzo Ide (158) un Matē Benjū (157).

Pēc tam sekoja pusfināli. Pirmajā pusfinālā lielisks starts padevās Jānim, kurš spēja savu pārsvaru nosargāt līdz finišam un izcīnīt skaistu uzvaru. Otrajā pusfinālā ātrākais bija Ide, bet trešā vieta Marklundam, kurš spēja salabot savu automašīnu.


Finālā startā Jānim blakus stāvēja Ide. Pēc starta Ide centās apsteigt Baumani, taču Jānis spēja nosargāt savu pozīciju. Turpinājumā Baumanis spēja palielināt pārsvaru un lēnām attālināties, taču ļoti ātrs bija Marklunds, kurš startēja no pēdējās starta rindas. Divus apļus pirms beigām Marklunds bija jau otrais, lēnām tuvojoties Jānim, taču Baumanis bija gana ātrs un, dodoties džokerī noslēdzošajā aplī, Jānis nosargāja pārsvaru, tādējādi izcīnot skaistu un pelnītu uzvaru. Otrais Marklunds, bet trešais Patriks O`Donavans.

Kopvērtējumā pēc pirmā posma Jānis nopelnīja 23 punktus. 16 punkti Marklundam, bet 14 – Idem.



Fināla rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png