profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Marklunds Euro RX1 titulu aizstāvēs ar 'īpašu' automašīnu (FOTO)

Go4speed 25.04.2023 - 22:19 Marklunds Euro RX1 titulu aizstāvēs ar 'īpašu' automašīnu (FOTO)
Antons Marklunds. Foto: Set Promotion

Pašreizējais FIA Eiropas rallijkrosa čempions Antons Marklunds ir prezentējis savu "īpašo" automašīnu, ar kuru viņš šogad centīsies aizstāvēt pērn grūti izcīnīto Euro RX1 čempiontitulu. Zviedru sportists startēs ar atjauninātu ''Ford Fiesta RX'' automašīnu, godinot Kenu Bloku.


Kena Bloka automašīna 2013.gadā

Marklunds pagājušajā sezonā izcīnīja savu trešo Eiropas čempiona titulu. Vēlāk SET Promotion komanda pārdeva savu jaunākās specifikācijas Hyundai. Lai arī pastāvēja iespēja, ka 2023. gada sezonā zviedrs uz starta varētu arī neiziet, pēdējā brīdī noskaidrojās, ka Marklunds uzsāks jaunu izaicinājumu.

M-Sport izstrādātais ''Fiesta RX'' savā laikā bija viens no labākajiem rallijkrosa superauto pasaulē. Sākotnēji šis koncepts tika izmantots Amerikā, bet pēc tam arī FIA pasaules rallijkrosa čempionātā. Bloks, kurš diemžēl šā gada sākumā aizgāja mūžībā, bija pirmais braucējs, kurš ar M-Sport Fiesta RX startēja rallijkrosā, 2014. gadā Norvēģijā ar šo automašīnu izcīnot Pasaules RX pjedestālu un uzvaru Euro RX. Pēc nepilniem desmit gadiem Marklunds tagad pilotēs līdzīgu SET Promotion rīcībā esošo sacīkšu mašīnu.


Foto: Set Promotion

Tāpat kā SET Promotion, arī Bloka ''Hoonigan Racing Division'' komanda bija un joprojām ir saliedēts smagi strādājošu cilvēku kolektīvs ar kopīgu aizraušanos gūt panākumus. Viens no tiem, kurš strādāja kopā ar Bloku un Fiesta RX tās ziedu laikos un šodien ir nelielās, bet apņēmīgās SET Promotion komandas pārstāvis Euro RX programmā, ir soms Henriks Rautanens. Pateicoties "Hepa" personīgajai saiknei ar Bloka ģimeni un Hoonigan komandas vadītāju Dereku Daunseju, Marklunds startēs ar Fiesta RX automašīnu, kam būs īpašs dizains, godinot Kenu Bloku. Fiesta RX automobiļa dizainā uz jumta daļas būs Amerikas karogs.


Foto: Set Promotion

Marklunda starts Euro RX1 noteikti būs izaicinājumu pilns, jo Fiesta RX ir ievērojami vecāka par daudzām citām automašīnām, kas sacenšas ļoti konkurētspējīgā Euro RX1 klasē. Taču SET Promotion darbnīcā Somijā ir veikts apjomīgs darbs pie viena no tikai sešiem jebkad šādiem saražotiem Fiesta RX, lai to padarītu mūsdienīgāku un konkurētspējīgāku.


Foto: Set Promotion

"Ar nepacietību gaidu jaunās sezonas startu," saka 30 gadus vecais Antons Marklunds. "Mēs esam pašreizējie čempioni, bet šogad uzskatu, ka mēs nebūsim favorīti. Protams, mēs darīsim visu iespējamo, lai uzvarētu, jo tieši tāpēc mēs braucam sacīkstēs, taču Fiesta tika uzbūvēta 2013. gadā, un kopš tā laika viss ir mainījies. Taču komanda ir ļoti laba, un es domāju, ka kopā mēs varam radīt ko īpašu.''

"Neesmu galvenais favorīts uz uzvaru čempionātā, tāpēc redzēsim, kā mums veiksies. Automobilis izskatās patiešām labi, un man ir īpaši svarīgi, ka varu godināt Kena mantojumu - tieši ar viņu sākās šis Fiesta projekts, un Kena aiziešana ir milzīgs zaudējums visai autosporta sabiedrībai. Nevaru vien sagaidīt, kad šajā nedēļas nogalē Ungārijā sēdīsimies automašīnā, lai redzētu, ko varam paveikt trasē. Pats galvenais, ka turpināsim baudīt to, ko darām, tikpat ļoti, cik to darījām pagājušajā sezonā."


Foto: Set Promotion

Jāpiebilst, ka pagājušajā nedēļā Marklunds savu jauno automašīnu testēja Rīgā, Biķernieku trasē, kur tika aizvadītas divas testu dienas. Kā noskaidroja portāls, tad testos Marklunds esot demonstrējis iespaidīgu ātrumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png