profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nebars: Iespējams, nākamsezon paņemšu pauzi

Mārtiņš Jankovskis 13.09.2022 - 20:04 Nebars: Iespējams, nākamsezon paņemšu pauzi
Foto: Rallycross.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķernieku kompleksajā sporta bāzē ar nakts sacensībām noslēdzās Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta, kā arī FIA NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta 2022. gada sezona.

Šogad viskuplāk tika pārstāvēta BMW RX 3000 klase. Izcīnot trīs uzvaras, kā arī pa reizei otro un trešo vietu, par čempionu tika kronēts Kārlis Nebars. Lai arī sezona Kārlim iesākās ar desmito vietu, turpinājumā visos posmos viņš kāpa uz goda pjedestāla, tādējādi pirmo reizi kļūstot par čempionu BMW RX 3000 klasē.

''Par cik pagājušajā gadā kļuvu par vicečempionu, tad šogad mērķis bija pacīnīties par čempiontitulu. Sezonas sākums Biķerniekos nebija veiksmīgs, biju tikai desmitais. Jā, deguns bija zemē, taču saņēmos un beigās esam šeit ar izcīnītu čempiontitulu. Bet kopumā sezona nebija viegla – bija gan dažādas tehniskas problēmas, gan negulētas naktis pirms sacensībām, tāpēc bija ko pasvīst. Konkurenti šeit ir nopietni un visi no sevis liek ārā, cik spēj. Domāju, ka šajā klasē viss tikai progresēs un gan jau pienāks tāda diena, kad uz starta šajā klasē izies visas 30 mašīnas” pēc čempiontitula izcīnīšanas portālam Go4speed stāsta Kārlis Nebars.


Foto: Rallycross.lv

Jautāts, kurš posms sportistam pašam vislabāk gāja pie sirds, Kārlis atzina, ka ''Labākās sacīkstes braukšanas ziņā, manuprāt, man padevās Igaunijā. Tur bija daudz grants, kas man kā raliistam iet pie sirds. Bija arī interesanta konfigurācija, tāpēc varēju tur lielā ātrumā un ilgi braukt šķērē. Tas tiešām bija tāds sezonas labākais posms, kur arī izdevās uzvarēt. Ja runājam par sezonas kalendāru kopumā, tad bija interesanti. Ja sezonas sākumā, kad redzēju, ka būs trīs posmi Biķerniekos, likās, ka nekas labs te nebūs, beigās viss izvērtās ļoti labi – sezonas noslēgumā nakts posms, jauns tramplīns, un bija sajūta, ka esam citā trasē. Tāpēc liels paldies visiem organizatoriem un Jānim Bergam par šo sezonu. Paldies par atbalstu Aigaram, Gatim, Kārlim, ģimenei, Metālu Pasaule par riepām, Fristads, Cēsu novads-Vecpiebalgas apvienībai, 707.lv,  Car4you, Svetavots, LV Racing, Jurim Kuļikovskim un pārējiem! Tāpat arī liels paldies visiem faniem, kuri mani sezonas laikā atbalstīja.''

Lai arī tehniskajā un braukšanas ziņā Kārlim gandrīz visi posmi aizritēja labi, Nebars piebilda, ka šosezon savam autiņam nav sanācis pieķerties tā, kā varbūt būtu vēlējies. ''Tehniskajā ziņā noteikti vienmēr ir kur pielikt, it īpaši regulējumu ziņā. Noteikti arī pie startiem ir ko darīt, jo vēl neesmu piešāvies pie tiem. Protams, tos varēju patrenēt, bet, zini kā, bieži nav laika, jo ir daudz jāpalīdz citiem draugiem, tāpēc mana mašīna pirms sacensībām pārsvarā palika pēdējā, ko apkalpot (smejas). Tad nu arī pēdējā brīdī, pārsvarā jau pa naktīm, kaut ko izdarījām un braucām uz sacensībām.''


Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Bijušais rallija un rallijsprinta braucējs atzina, ka noteikti vēl kādu dienu mēs viņu redzēsim rallijā. “Noteikti, ka gribu vēl kādu ralliju nobraukt. Kad un kur, vēl nezinu, bet rallijs man ir iesēdies dziļi sirdī. Tā kā rallijā noteikti kaut kad uzbraukšu, taču arī rallijkross ir forša disciplīna.”

Jautāts par nākamās sezonas plāniem, Kārlis pēc garas nopūtas atzina, ka “Šobrīd grūti ko teikt. Beigsies sezona visiem autosportistiem, tad varēšu apsēsties un kārtīgāk saprast, ko un kā darīt tālāk. Iespējams, ka nākamsezon paņemšu pauzi un pats neko nebraukšu. Varbūt kādu atsevišķu rallijkrosa posmu nobraukšu, lai stīvums rokās neiemetās, bet pilnu rallijkrosa sezonu, visticamāk, nebraukšu.”

Kārļa starti nav iedomājami bez viņa ģimenes atbalsta, kura allaž ir līdzās Kārlim visos posmos. Arī Biķerniekos klāt bija ne tikai Kārļa sieva Aiva, bet arī tās dienas jubilārs, dēls Pēteris. Kā portālam Go4speed atklāja Aiva Nebare, tad prieks un lepnums par vīra rezultātiem ir neizmērojams.

Foto: Rallycross.lv

''Jā, Kārlim un mūsu ģimenei brīžiem ir daudz negulētas naktis, lieli pārdzīvojumi, bet es nezinu, kā ir savādāk. Kopš esam kopā, esmu iegājusi autosportā un tiešām nezinu, kā ir dzīvot savādāk. Bet es noteikti guļu ļoti labi (smejas). Man mašīnas nav jāremontē un par citām ar autosportu saistītām lietām arī nav jādomā, tāpēc pati jūtos ļoti labi. Protams, kad viņš pagājušajā gadā uzsāka šo rallijkrosu, tad man bija daudz nezināmo – kas tas par bardaku un kāpēc visi grūstās, jo pirms tam viņš brauca trasē viens un viss bija kārtībā (smejas). Bet, kad iemācījos noteikumus un sapratu rallijkrosa būtību, tad ir savādāk. Jā, es pārdzīvoju par katru braucienu, taču es to tā uz āru neizrādu. Varbūt no malas liekas, ka es tur tā vienaldzīgi stāvu saspiedusi savus īkšķīšus, bet tā gluži nav. Tagad man jau ir prieks, ka viņš tiek ielaists džokerī brīdī, kad arī es to esmu iedomājusies. Tā kā šī sezona jau bija vieglāka, bet, protams, arī bez pārdzīvojumiem neiztikt, jo tas ir autosports un šeit mēdz notikt visādas lietas.”

Nebaru ģimene

''Protams, esmu lepna par Kārli, ka lauku čalis var pabraukt tik ātri un uzvarēt. Jāsaka tā, ka pēdējos gados viss tiek pakārtots autosportam, arī kāzu datums (smejas) un arī šīs dienas (pagājušās sestdienas) bērna jubileja, jo tā ir mūsu dzīve. Bez mūsu ģimenes atbalstīt Kārli brauc arī manas māsas ar savām ģimenēm. Tas viss tagad ir tik pašsaprotami, ka citu variantu nav. Kopā braucam, kopā izbaudām pasākumu, kopā pārdzīvojam un kopā cīnāmies par tām augstākajām vietām. Autosports ir mūsu dzīve,'' nobeidz Aiva.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png