profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristofersons: Latvijas rallijkrosa fani ir ļoti kaislīgi

Go4speed 06.09.2022 - 18:13 Kristofersons: Latvijas rallijkrosa fani ir ļoti kaislīgi
Tomijs Kristofersons, Johans Kristofersons un Ole-Kristians Veibijs

Mainīgos laikapstākļos, saules stariem mijoties ar lietusgāzēm, svētdien Biķernieku trasē notikumiem bagātās sacensībās par ''Ferratum World RX of Rīga-Latvia'' dubultposma otrās dienas uzvarētāju, atkārtojot sestdienas panākumu, kļuva Johans Kristofersons. Šī zviedru sportistam bija trešā uzvara trīs aizvadītajos posmos.

''Komanda paveica lielisku darbu pirms sacensībām, jo mašīna jutās lieliski jau no pirmajiem apļiem. Turpinājumā komandas biedri paveica lielisku darbu. Ļoti noder fakts, kad komandā ir trīs mašīnas. Tas ļauj izmēģināt dažādus regulējumus, ņemot vērā, ka visas mašīnas ir jaunas. Protams, liels prieks uzvarēt sezonas otrajā posmā. Progresa kārtā netaupījāmies, jo vēlējāmies labāk izprast mašīnas darbību. Arī riepu nodilums vairs nav izteikts kā pērn, tomēr uz finālu uzmontējām divas vēl nelietotas riepas. Mums šodien nebija paši ātrākie starti, taču spējām to kompensēt ar lielisku ātrumu trasē,'' gandarījumu par paveikto sacensību pirmajā dienā neslēpa Johans Kristofersons.


Foto: FerratumRigaRX

Lai arī svētdien brāļi Hanseni finālā, izmantojot džokera stratēģiju, mēģināja pārspēt Johanu, arī šoreiz tas viņiem neizdevās un Johans, sīvā cīņā apsteidzot Kevinu Hansenu, svinēja uzvaru otro dienu pēc kārtas.

''Laikapstākļi šonedēļ bija ļoti izaicinoši, tie visu laiku mainījās. Bija svarīgi pielāgoties tiem, bet galvenais, ka man izdevās uzrādīt labus apļu laikus, kad to vajadzēja visvairāk. Tā kā mašīnām ir vienādi jaudas agregāti, svarīgi sastrādāties komandas iekšienē, kā arī kopā ar komandas biedriem, inženieriem, īpaši šādos laikapstākļos. Skatītāji iedeva papildus enerģiju. Rīga man vienmēr būs īpaša, jo šeit izcīnīju savu pirmo titulu. Ir patīkami šeit atgriezties, jo Latvijas fani ir ļoti kaislīgi. Liels paldies skatītājiem šeit, Rīgā. Viņi mani fantastiski atbalstīja. 60 punkti trīs posmos skan kā salda mūzika,'' pēc uzvaras prieku par paveikto neslēpa Johans Kristofersons, kurš pavisam kopā Rīgas posmā ir uzvarējis jau sešas reizes.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Arī komandas vadītājs Tomijs Kristofersons bija apmierināts ar savu komandas braucēju sniegumu. ''Tā ir samaksa par mūsu ieguldīto milzīgo darbu. Mums bija smagi jāstrādā, lai izcīnītu visas uzvaras un vērtīgos punktus, taču ar perfektu komandas darbu mums tas līdz šim ir izdevies. Johans brauc augstākajā līmenī, Ole Kristians Veibijs dara pilnīgi visu, ko mēs sagaidām no viņa, un Gustavs Bergstrēms... Es vairs nezinu, ko teikt, bet tas, ka viņam jau tagad klājas tik labi, ir kaut kas neticams.''

Pēc trīs posmiem līderis ar 60 punktiem ir Johans Kristofersons, kuram seko Kevins Hansens (41) un Timijs Hansens (41). Tikmēr komandu ieskaitē līdere ar 98 punktiem ir ''Kristoffersson Motorsport'' komanda, kurai seko ''Hansen World RX Team'' (82) un ''Construction Equipment Dealer Team'' (60).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png