profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Ferratum World RX of Rīga-Latvia' latviešu sportistiem noslēdzas neveiksmīgi

Go4speed 04.09.2022 - 18:24 'Ferratum World RX of Rīga-Latvia' latviešu sportistiem noslēdzas neveiksmīgi
Foto: Ferratum Riga RX

Biķerniekos aizvadīts Ferratum World RX of Rīga-Latvia dubultposms. Sestdien sacensību pirmajā dienā pēc spraigas cīkstēšanās ar brāļiem Hanseniem par World RX 2022. gada sezonas otrā posma uzvarētāju kļuva Johans Kristofersons. Otrais palika Kevins Hansens, bet trešais – Timijs Hansens.

FIA Eiropas čempionāta ietvaros pašmāju skatītāju cerības liktas uz latviešu autosportistiem. Jānis Baumanis pirmajā kvalifikācijā veica lielisku startu, kas ļāva saglabāt brauciena vadību līdz pat finišam, kopējā ieskaitē sasniedzot trešo labāko rezultātu, piekāpjoties vienīgi Enzo Idem un Sondrem Evjenam. Ronalds Baldiņš, pēc aizkavēšanās startā un pirmajā līkumu sērijā aiz sezonas līdera Antona Marklunda, apliecināja savas ātruma prasmes, kopējā ieskaitē sasniedzot septīto labāko rezultātu.

Otrajā kvalifikācijas braucienā abi latvieši satikās vienā braucienā. Jānis Baumanis arī šoreiz veica lielisku startu, izvairoties no aizmugurē notiekošajām kontaktcīņām. Pārliecinošs finišs līdera godā ļāva sasniegt otru labāko rezultātu kopējā ieskaitē aiz sezonas līdera Antona Marklunda. Baldiņš pavadīja vairākus apļus aiz mašīnas virsbūves bojājumus guvušā Sondres Evjena un finišā sasniedza piekto vietu kopējā ieskaitē. Divu kvalifikācijas braucienu summā Baumanis ir trešais, bet Baldiņš – piektais, apliecinot pašmāju braucēju augsto līmeni.


Foto: Ferratum Riga RX

Trešajā kvalifikācijā ātrākais bija Marklunds, bet Baumanis un Baldiņš ieņēma piekto un sesto vietu. Pirmajā pusfinālā pēc cīņas ar Enzo Idi pirmajā līkumā ārpus trases izbrauca Baldiņš, nokļūstot pēdējā vietā. Lai arī turpinājumā Ronalds centās pakāpties augstāk, finišā 4.vieta, kas liedza iekļūt finālā. No trešā vietas ieguvēja Tamaša Karaja Baldiņš atpalika nieka 0,3 sekundes. Otrajā pusfināla braucienā pēc sīvām cīņām brauciena vadībā nokļuva Baumanis, bet diemžēl, tuvojoties brauciena beigām, Jāņa automašīnai bija turbīnas defekts. Finišā piektā vieta, uzvarētājam Sondrem Evjenam zaudējot 40 sekundes. Finālā sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Evjens, kuram 0,4 sekundes zaudēja čempionāta kopvērtējuma līderis Marklunds.

Savu pasaules čempionāta debiju RX2e klasē ļoti ambiciozi uzsāka Roberts Vītols. Mēģinājums ar lielāku ātrumu pirmajā pagriezienā pa ārmalu paspraukties garām konkurentiem nedeva cerēto rezultātu. Aizskāris drošības barjeru, atlikušo brauciena daļu Vītols pavadīja iedzinējos, tomēr ātrākais aplis ļāva cerēt uz veiksmīgāku turpinājumu. Pēc izcilā sezonas sākuma talantīgais beļģis Viktors Vranks šoreiz iepalika, ļaujot pirmās kvalifikācijas uzvaras laurus plūkt Izakam Sjokvistam.


Foto: Ferratum Riga RX

Otrajā kvalifikācijā Vītols pēc starta nonāca trešajā pozīcijā, tomēr stratēģiski prasmīgāki lēmumi palīdzēja tikt garām Andoras pārstāvim Raulam Ferrem un pakāpties uz otro vietu. Roberts piedalījās ātrākajā no abiem braucieniem, kas ļāva pakāpties uz trešo pozīciju kopējā ieskaitē pēc pirmās sacensību dienas. Arī otrajā kvalifikācijā rezultātu tabulas galvgalī bija atrodams Izaks Sjokvists. Trešajā kvalifikācijā Vītolam 5.vieta. Savā pusfinālā Vītols izcīnīja otro vietu, kas ļāva nokļūt finālā. Finālā vienu brīdi Vītols bija sacīkšu līderis un, iespējams, arī pēc džokera apļa sportists saglabātu vadību, bet diemžēl īsi pirms brauciena beigām lēna palika Vītola automašīna, beigās finišējot ceturtajā vietā, uzvarētājam Patrikam O`Donovanam zaudējot 24 sekundes.


Foto: World RX

Pasaules RX ieskaitē uzvaru sīvā cīņā izcīnīja vakardienas uzvarētājs Kristofersons, kurš savu džokera apli bija atlicis uz beidzamo apli. Otrā vieta otro posmu pēc kārtas Kevinam Hansenam, bet trešais svētdien Ole-Kristians Veibijs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png