profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņš Rīgas RX posmā uz starta izies ar EKS komandas jaunāko 'Audi S1 EKS RX quattro'

Go4speed 23.08.2022 - 13:20 Baldiņš Rīgas RX posmā uz starta izies ar EKS komandas jaunāko 'Audi S1 EKS RX quattro'
Ronalds Baldiņš

Par savu dalību FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Euro RX1 2022. gada sezonas ceturtajā posmā nule paziņojis pieredzes bagātais latvietis Ronalds Baldiņš, kurš 3. un 4. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē, paredzētajās sacensībās pievienosies EKS komandai, startējot līdzās komandas pastāvīgajam braucējam Enzo Idem.

41 gadu vecais Baldiņš savā motoru sportu karjerā izcīnījis vairākus Latvijas motokrosa čempiona titulus, bet beidzamajos gados vairāk pievērsies rallijkrosam, kurā spējis pierādīt savas autobraucēja spējas un ātrumu. Divi Latvijas rallijkrosa čempiona titulu kroskartu ieskaitē, kā arī vairāki ievērības cienīgi starti Rally X Nordic un Nitro Rallycross sacīkstēs sniedz Baldiņam pieredzi un pārliecību nākamajam solim.

''Piedalīties Eiropas čempionāta sacīkstēs bija pēdējā brīža lēmums, bet, lai tas piepildītos, es vēlējos labu auto un komandu, kurai varu uzticēties,” stāsta Ronalds Baldiņš. ''EKS jau ir pierādījuši, ka viņi allaž vēlas uzvarēt un tas saskan ar manu ideoloģiju. Ļoti īsā laikā man būs jāapgūst daudz jauna, bet man galvā ir tikai viena doma – savās mājas sacīkstēs es vēlos cīnīties par augstākajām vietām. Konkurenti būs spēcīgi, bet es ceru, ka kopā ar EKS mēs spēsim izdarīt spiedienu uz čempionāta regulārajiem braucējiem.”

Baldiņš startēs ar jaunākās paaudzes Audi S1 EKS RX quattro, auto ar kuru Andreas Bakkeruds izcīnīja uzvaru iepriekšējā Euro RX1 posmā Norvēģijā.


Bakerūds (priekšplānā)

''Visas komandas vārdā es laipni uzņemu Ronaldu EKS komandā. Zinu, cik mājas sacīkstes ir svarīgas visiem braucējiem un ceru, ka viņš latviešu faniem spēs sagādāt prieku un adrenalīnu,” saka EKS komandas īpašnieks Matiass Ekstroms. ''Mums ir liela pieredze Rīgā un Baldiņš labi pārzina šo trasi. Šī kombinācija ļauj mums cerēt uz labu rezultātu. Mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu viņam adaptēties Audi spēkratam un izmantot visu šī auto potenciālu.”

FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dubultposmu Ferratum World RX of Rīga-Latvia 2022. gadā iespējams sarīkot pateicoties atbalstam, ko sniedz Latvijas valdība, Izglītības un zinātnes ministrija, Rīgas valstspilsētas pašvaldība, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, World RX dubultposma titulsponsors Ferratum, sadarbības partneri Magnetic Latvia un Ceļu satiksmes drošības direkcija, kā arī sponsors Ramirent.

3. un 4. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē norisināsies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta World RX dubultposms, kā arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Euro RX1 klasē un FIA RX2e čempionāta posms elektroautomobiļiem.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png