profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristofersons ar savu komandu startēs arī jaunajā elektriskajā pasaules RX

Go4speed 13.01.2022 - 11:27 Kristofersons ar savu komandu startēs arī jaunajā elektriskajā pasaules RX
Foto: Kristoffersson Motorsport

Četrkārtējais pasaules rallijkrosa (pasaules RX) čempions Johans Kristofersons šosezon aizstāvēs savu pasaules RX čempiontitulu, atgriežoties pie savas ģimenes vadītās Kristoffersson Motorsport (KMS) komandas.

Kristofersons, kurš startēs zem Volkswagen Dealerteam BAUHAUS karoga, pagājušajā sezonā brauca ar ''EKS JC Audi S1'', taču šogad zviedrs sēdīsies pie Volkswagen tehnikas stūres.


"Ir patiešām iedvesmojoši jau no paša sākuma būt daļai no rallijkrosa jaunās elektriskās ēras," iesāk Johans Kristofersons. "Pēdējo reizi šāda mēroga projektu mēs uzņēmāmies 2014. gadā, kad paši būvējām savas automašīnas pasaules čempionāta pirmajai sezonai. Lielā atšķirība ir tā, ka toreiz man nebija nekādas pieredzes rallijkrosā, bet tagad viss ir nedaudz savādāk.''

Kristofersona komanda startēs ar trīs automašīnām, bet viņa komandas biedri un automašīnas modelis, ar kuru viņi brauks, tiks paziņots vēlāk. Tomēr komandas automobiļu pamatā būs vienots Kreisel Electric izstrādātais RX1e komplekts, kura jauda ir 680 ZS.

"Ir daudz nezināmo, kad viss ir tik jauns. Pēdējos gados mēs visi esam sekojuši pārbaudītām koncepcijām, tāpēc attīstības soļi ir bijuši salīdzinoši mazi, taču ar šiem jaunajiem automobiļiem ir daudz lielāks potenciāls," turpina Kristofersons.

"Elektrība ir nākotne, un palīdzēt virzīt šo attīstību man ir viens no aizraujošākajiem sporta aspektiem. Mūs sagaida neticami grūta un aizraujoša sezona, un es ar nepacietību gaidu tās sākumu!"


Kristofersons, protams, nav svešinieks elektriskajās sacīkstēs, jo pagājušajā mēnesī viņš kopā ar Molliju Teiloru uzvarēja pirmajā Extreme E sezonā ''Rosberg X Racing'' komandas sastāvā. Taču neatkarīgajai KMS ekipāžai 2022. gada pasaules RX sezona būs liels izaicinājums.

"Šis būs lielākais projekts KMS vēsturē, kad neliels ģimenes uzņēmums būvēs un attīstīs trīs jaunas automašīnas saskaņā ar jaunu koncepciju," saka komandas vadītājs Tomijs Kristofersons. ''Tas, protams, ir saistīts ar lielu personīgo atbildību, taču mēs varam paļauties uz ārkārtīgi prasmīgu cilvēku komandu, kā arī uz bagātīgām zināšanām un pieredzi Vācijā un mūsu pašu darbnīcā Arvikā. Tā ir liela privilēģija strādāt šādā vidē, un šādā līmenī tu saproti, ka, jo vairāk mācies, jo vairāk saproti, cik maz tu patiesībā zini! Mēs ar nepacietību gaidām, kad šajā aizraujošajā jaunajā piedzīvojumā varēsim likt lietā visas gadu gaitā gūtās atziņas - un atkal cīnīties par pasaules čempiona titulu pašu spēkiem."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png