profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņš caur 'adatas aci' iekļūst 'Nitro RX' finālā, uzvaru izcīna Pastrana (VIDEO)

Go4speed 22.11.2021 - 01:24 Baldiņš caur 'adatas aci' iekļūst 'Nitro RX' finālā, uzvaru izcīna Pastrana (VIDEO)
Foto: Qnigan Rallycross media

Svētdien tika dots starts ''Nitro Rallycross'' čempionāta 4.posma izšķirošajai dienai. Atgādināsim, ka sestdien sportisti aizvadīja 1:1 dueļus, kur ātrākais bija Kevins Hansens, kurš pārspēja Travisu Pastranu.

Pirmajā braucienā Baldiņš, startējot no pēdējās rindas, pēc starta astoņu braucēju konkurencē pacēlās uz septīto vietu. Turpinājumā vairākiem konkurentiem bija dažādas problēmas, kas Ronaldam finišā ļāva ieņemt piekto vietu, uzvarētājam zaudējot 14,3 sekundes. Tikmēr aizraujošā un sīvā cīņā uzvaru svinēja un finālā iekļuva Pastrana, aiz sevis atstājot Andreasu Bakerūdu. Otrajā braucienā ļoti ātrs no otrās starta rindas bija Kevins Eriksons. No vadošajiem braucējiem viņš kā pirmais devās džokerī. Turpinājumā zviedrs kāpināja tempu, kas viņam ļāva apdzīt abus brāļus Hansenus, taču ātrāko braucēju Skotu Spīdu apdzīt neizdevās. Arī Spīds, tāpat kā Pastrana, nodrošināja sev vietu lielajā finālā.


Pirmajā pusfinālā lielisks starts no otrās rindas padevās Robinam Larsonam, kurš vienu brīdi nonāca brauciena vadībā. Taču trešajā aplī Bakerūdam izdevās pārņemt vadību, kuru viņš arī nosargāja līdz beigām. Otrais palika Larsons, kas viņam un Bakerūdam ļāva iekļūt finālā.

Otrajā pusfināla braucienā no otrās rindas startēja Timijs Hansens un Baldiņš. Pēc starta vadībā izvirzījās Kevins Eriksons, bet Baldiņš bija piektais. Finišā aizraujošā cīņā uzvaru svinēja Stīvs Arpins, aiz sevis atstājot Eriksonu. Baldiņš atpalika nepilnas septiņas sekundes, kas deva piekto vietu.


Pēc tam sekoja divi noslēdzošie pēdējās cerības braucieni (katrā pa četriem sportistiem), no kuriem tikai brauciena uzvarētājs varēja iekļūt finālā. Pirmajā braucienā ātrākais bija Timijs Hansens. Otrajā braucienā Baldiņam pretim stājās zvaigžņots sastāvs – Liams Dorans, Kevins Hansens un Taners Fausts, kurš diemžēl beigās uz starta neizgāja. Kā pirmais džokerī devās Kevins Hansens, bet otrajā aplī to pašu darīja Dorans. Tobrīd līderis bija Baldiņš, kuru līderi pēdējā (ceturtajā) aplī gandrīz jau noķēra. Brīdī, kad Dorans un K.Hansens aizvadīja sīvas cīņas, kur pēc viena no kontaktiem K.Hansens ielidoja trases norobežojumā, džokerī devās Baldiņš, kurš trasē atgriezās otrais, piekāpjoties Doranam, bet būdams priekšā Hansenam. Finišā sākotnēji uzvaru svinēja Dorans, kurš vēlāk par sadursmi ar K.Hansenu saņēma piecu sekunžu sodu, kas tādējādi finālā ļāva iekļūt Baldiņam. Ļoti sarūgtināts par šo atgadījumu bija K.Hansens, kurš ilgi nekāpa ārā no savas automašīnas.

T.Hansens mierina brāli Kevinu

Astoņu apļu finālā dominēja Subaru, kur uzvaru izcīnīja Pastrana, aiz sevis atstājot komandas biedrus Spīdu un Bakerūdu, kamēr T.Hansens palika piektais. Baldiņam, kuram šis bija tikai otrais Nitro RX posms karjerā, lielajā finālā izcīnīja septīto vietu.

Rezultāti:


Dorans saņem sodu, Baldiņš iekļūst finālā:


Fināls:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png