profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņam 'Nitro RX' debijā neizdodas iekļūt finālā

Go4speed 15.11.2021 - 01:30 Baldiņam 'Nitro RX' debijā neizdodas iekļūt finālā
Foto: QNIGAN Rallycross Media

''Nitro RX'' 3.posms sākās ar 1:1 cīņām sestdien. Pēc izcīnītajiem rezultātiem, braucēji tika sadalīti divos braucienos. Pirmajā braucienā no pēdējās starta rindas startēja Ronalds Baldiņš (pēc 1:1 braucieniem Baldiņš savā debijā ieņēma 13.vietu), taču diemžēl brauciens mūsu sportistam izvērtās gana īss - pēc sadursmes ar vienu no konkurentiem, Liama Dorana automašīna strauji mainīja virzienu un aizķēra Ronalda Baldiņa auto, kā rezultātā abi sportisti noskrēja no trases – Dorans uzmeta kūleni, bet Baldiņš savai ''Honda Civic Coupe'' nolauza priekšējo riteni.

Atkārtotajā braucienā, kas noritēja pamatīgos putekļos, uzvaru svinēja Treviss Pastrana, aiz sevis atstājot Skotu Spīdu (+0,668) un Robinu Larsonu (+4,606). Pateicoties šai uzvarai, Pastrana uzreiz iekļuva finālā, nodrošinot sev pirmo starta rindu.

Otrajā braucienā ilgu laiku starp Stīvu Arpinu un Timiju Hansenu norisinājās cīņa par pirmo pozīciju, kur nedaudz vēlāk Hansens kļuva par brauciena līderi. Nedaudz vēlāk Arpina otrajai vietai uzbruka Kevins Hansens, kuram arī pēc vairākiem kontaktiem izdevās pakāpties uz otro pozīciju, taču pēdējā aplī Kevins strauji zaudēja ātrumu un finišā ieņēma sesto vietu, savam brālim, kurš arī nodrošināja sev vietu finālā, zaudējot 12,2 sekundes.

Pēc tam sekoja divi pusfināla braucieni. Pirmajā pusfinālā pirmās divas vietas izcīnīja Skots Spīds un Taners Fausts, kuri abi iekļuva finālā. Otrajā pusfinālā no beidzamās rindas startēja Kevins Hansens un Baldiņš. Starts labāks padevās Baldiņam, kurš prata apsteigt Hansenu. Divus apļus Ronalds turējās piektajā vietā, bet diemžēl turpinājumā tehnisks defekts (pārplīsa turbo trubas hamuts) liedza sasniegt finišu. Tikmēr sākotnēji pēc kontaktiem bagātām cīņām ātrākais bija Robins Larsons, aiz sevis atstājot kanādieti Stīvu Arpinu, kurš pēc finiša bija neapmierināts ar Larsona darbībām. Vēlāk Larsons saņēma 5 sekunžu sodu un atkrita uz ceturto vietu, kamēr pirmās divas vietas ieņēma Arpins un vēl viens debitants Kails Bušs.

Pēc tam sekoja divi noslēdzošie pēdējās cerības braucieni (katrā pa četriem sportistiem). Pirmajā braucienā uz starta izgāja tikai trīs dalībnieki, kuru vidū bija arī Baldiņš. Pēc starta mūsu sportists saglabāja trešo vietu, taču vēlāk Baldiņš pakāpās uz otro vietu. Diemžēl turpinājumā Ronaldam neizdevās pacīnīties par uzvaru, tādējādi nācās samierināties ar trešo vietu, kas liedza iekļūt finālā. Kā pēdējais finālā iekļuva Kabots Bigams, kuram Baldiņš zaudēja 7,5 sekundes. Otrajā pēdējās cerības braucienā uzvarēja Kevins Hansens.

Finālā uzvaru svinēja Pastrana, kuram divas sekundes zaudēja T.Hansens, bet 5,5 sekundes atpalika Spīds.

Vēl čempionātā atlikuši divi posmi, kur nākamais notiks jau šajās brīvdienās.

Rezultāti:
1. Travis PASTRANA, Subaru Motorsports, 5:16.750
2. Timmy HANSEN, Red Bull Hansen NRX Team, +2.062
3. Scott SPEED, Subaru Motorsports, +5.582
4. Kyle BUSCH, ZipRecruiter, +14.160
5. Cabot BIGHAM, Dreyer Reinbold Racing, +16.187
6. Tanner FOUST, Dreyer Reinbold Racing, +16.597
7. Kevin HANSEN, Red Bull Hansen NRX Team, +3 apļi
8. Steve ARPIN, GRX Loenbro,  +3 apļi

Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png