profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņam 'Nitro RX' pretim stāsies zvaigžņots sastāvs (VIDEO)

Go4speed 08.11.2021 - 20:12 Baldiņam 'Nitro RX' pretim stāsies zvaigžņots sastāvs (VIDEO)
Foto: Nitro Rallycross

Šajās brīvdienās Fīniksā tiks aizvadīts trešais ASV bāzētā rallijkrosa seriāla “Nitro RX” posms, kurā uz starta jaudīgākajā Supercar klasē izies arī latviešu autosportists Ronalds Baldiņš, kuram šī būs debija šādās sacīkstēs. Līdz šim neviens latviešu braucējs šādās sacensībās vēl nav piedalījies. Plānots, ka Baldiņš startēs ''Olsbergs MSE'' komandas sastāvā, taču šobrīd vēl nav zināms, ar kādu auto tas notiks.

Taču šobrīd ir skaidri zināms, ka Baldiņam pretim stāsies pasaules līmeņa vieni no labākajiem rallijkrosa braucējiem – ASV zvaigznes Treviss Pastrana, Skots Spīds, Taners Fausts, Kails Bušs un Kabots Bigams. Šobrīd būtu grūti uzskaitīt, kādās autosporta disciplīnās šīs pasaules zvaigznes vēl nav uzvarējušas vai izcīnījušas čempiontitulus.


Foto: Nitro Rallycross

Tāpat uz starta redzēsim Kevinu un Timiju Hansenus, Robinu Larsonu, Liamu Doranu, brāļus Oliveru un Kevinu Eriksonus u.c.

Pēc trīs posmiem ar 87 punktiem vadībā ir T.Hansens un Spīds, kuriem seko K.Hansens (85) un Pastrana (75).

Šo sacensību formāts ir pavisam savādāks nekā pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā. Pirmajā dienā sacensības sākas ar solo kvalifikāciju – viens aplis, kas nosaka starta kārtību kaujas kvalifikācijai. Tajā sportisti sacentīsies viens pret vienu, lai noteiktu pole-position otrajai sacensību dienai.


Foto: Nitro Rallycross

Otrajā dienā sekos divi braucieni pa pieciem apļiem katrā, kur uz starta katrā braucienā izies astoņas mašīnas. Pēc abiem braucieniem četri ātrākie uzreiz dosies uz finālu, kamēr pārējie 12 uz pusfinālu. Pusfinālā notiks divi braucieni – katrā pa sešām mašīnām (pieci apļi). Pēc pusfināla ātrākie četri dosies uz finālu, kamēr pārējie astoņi uz pēdējās iespējas kvalifikāciju. Šajā pēdējās iespējas kvalifikācijas braucienā tiks aizvadīts viens brauciens – pieci apļi, kur diviem ātrākajiem tiks dota iespēja pievienoties pārējiem astoņiem finālistiem, bet pārējiem sacensības būs beigušās. Finālā uz starta izies desmit mašīnas jeb apmēram 6000 Zs. Pirmās vietas ieguvējs iegūs 50 punktus, otrās – 45, bet trešās 30.

Dalībnieku sastāvs:


Otrā posma fināls:


Pirmā posma fināls:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png