profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'All-Inkl.com Muennich Motorsport' pasaules RX nākamsezon startēs ar divām mašīnām

Go4speed 21.10.2021 - 16:42 'All-Inkl.com Muennich Motorsport' pasaules RX nākamsezon startēs ar divām mašīnām
Foto: FiaworldRX

''ALL-INKL.COM Muennich Motorsport'' 2022. gadā FIA pasaules rallijkrosa čempionātā startēs ar divām automašīnām, komandas vadītājam Dominikam Greineram gaidāmo elektrifikāciju uzskatot par jaunu un aizraujošu rallijkrosa disciplīnas sākumu, vēsta rigarx.com.

- Vācijā bāzētā komanda piesaka divu automašīnu komandu 2022. gadā elektrificētajam World RX
- Komanda startēs kā pasaules, tā arī Eiropas rallijkrosa čempionātā
- Renē Munihs šogad Lojakā izcīnīja komandas pirmo uzvaru Euro RX1 ieskaites klasē

ALL-INKL.COM Muennich Motorsport pirmo reizi World RX startēja čempionāta debijas sezonas vidū, kad Vācijā, Esteringā piedalījās komandas vadītāja Renē Muniha “mājas” posmā. Jāsaka gan, ka šis nebija paša Muniha debijas gads, kurš kopš 2007. gada piedalās FIA Eiropas rallijkrosa čempionātā.

Saksijā bāzētā komanda jau ilgus gadus ir neatņemama pasaules rallijkrosa čempionāta daļa, un šo gadu gaitā rūpējusies par auto sagatavošanu gan Muniham, gan 2015. gada Eiropas čempionam rallijkrosā (Euro RX1 ieskaites klase) Tomijam Rustadam, divkārtējam DTM čempionam Timo Šeideram un World RX posma uzvarētājam, latvietim Reinim Nitišam.

Savu pirmo uzvaru komanda izcīnīja pirms pāris nedēļām, kad Francijā, Lojakā komandas vadītājs un pilots kļuva par pirmo vācieti, kurš teju 40 gadus ilgajā disciplīnas vēsturē uzvarējis kādā no FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta posmiem.

Publiskojot savus 2022. gada sezonas plānus startēt FIA pasaules rallijkrosa čempionātā, ALL-INKL.COM Muennich Motorsport pievienojas Kristoffersson Motorsport, kas par dalību elektrificētajā čempionātā ziņoja jau iepriekš. Kopumā ir rezervēti 14 inovatīvās austriešu firmas Kreisel Electric komplekti, kas darbinās modernākās RX1e automašīnas, kurām nākamgad paredzēts elektrificēt World RX. Tās būs automašīnas ar vēl ātrāku paātrinājumu un augstāku visaptverošo veiktspēju nekā iepriekš. Automašīnas būs aprīkotas ar diviem elektromotoriem, kam tiks nodrošināta 500 kW jauda (līdzvērtīga 680 Zs), ar 880 Nm lielu momentāno griezes momentu.

Dominiks Greiners, ALL-INKL.COM Muennich Motorsport komandas vadītājs:
“Mēs esam pagodināti, ka 2022. gadā FIA pasaules rallijkrosa čempionātā piedalīsimies ar divām automašīnām. Renē [Munihs] jau daudzus gadus ir liels šī čempionāta atbalstītājs, un viņš tic čempionāta jaunās rīkotājkompānijas vīzijai un tās ilgtspējīgai nākotnei.”


Foto: FiaworldRX

''Kā komanda mēs esam atvērti pārmaiņām un ar entuziasmu skatāmies uz iespēju apgūt jaunas tehnoloģijas. Rallijkross ar saviem īsajiem un straujajiem braucieniem ir elektrifikācijai ideāli piemērota autosporta disciplīna. ALL-INKL.COM Muennich Motorsport ir ārkārtīgi motivēta 2022. gadā iesaistīties uzreiz divos čempionātos. Turpinot komandas izaugsmi, ir tikai likumsakarīgi, ka nākamgad startēsim World RX, kas uzsāks šo jauno elektrifikācijas ēru. Tāpat turpināsim startēt arī FIA Eiropas rallijkrosa Euro RX1 ieskaites klasē, kurā piedalīsimies ar automašīnām, kas aprīkoti ar iekšdedzes dzinējiem.”

Arne Dirks
, Rallycross Promoter GmbH izpilddirektors:
''Ir patīkami Jums šodien pavēstīt, ka ALL-INKL.COM Muennich Motorsport ir otrā komanda, kas piedalīsies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2022. gada sezonā. Kopš komandas dibināšanas pagājuši 15 gadi, kuru laikā Renē Mjuniha milzīgā aizraušanās ar šo autosporta disciplīnu ļāvusi gan viņam, gan viņa vadītajai ALL-INKL.COM Muennich Motorsport sasniegt arvien jaunas sportiskās virsotnes, pēdējā no kurām bija komandas pirmā uzvara FIA Eiropas rallija čempionāta posmā Francijā.”

''Šo gadu laikā ALL-INKL.COM Muennich Motorsport ir nostabilizējusies un izcīnījusi savu vietu World RX. Tā kļuvusi par vienu no pieredzes bagātākajām un es nešaubos, ka komandā valdošā profesionalitāte un gūtās zināšanas ļaus tai kļūt par vērā ņemamu konkurentu nākamgad, kad čempionāts uzsāks jauno, elektrisko laikmetu.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png