profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bakerūds izcīna uzvaru un kļūst par Eiropas čempionu, Baumanim trešā vieta

Go4speed 10.10.2021 - 19:30 Bakerūds izcīna uzvaru un kļūst par Eiropas čempionu, Baumanim trešā vieta
Foto: Jānis Baumanis RX

Ar Beļģijas posmu aizvadīts kārtējais pasaules rallijkrosa čempionāta posms un noslēdzošais Eiropas rallijkrosa čempionāta posms Euro RX1 klasē.

Pasaules RX ieskaitē kvalifikācijā, uzvarot divos no četriem braucieniem, nepārspēts palika Kevins Abrings (172 pts.). Tikpat punktu un otrā vieta Johanam Kristofersonam, bet par punktu mazāk – Timijam Hansenam.

Pirmajā pusfinālā labs starta padevās Abringam, kurš izvirzījās vadībā, taču nedaudz vēlāk kādā lēnā līkumā Timijs Hansens uzsita pa Abringa automašīnas aizmuguri, kas sagriezās, un Abrings palika pēdējā vietā. Visiem pa priekšu turpināja riņķot Timijs, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais bija Kevins Hansens, bet trešais – Antons Marklunds. Pēc finiša Timijs uzreiz skriešus devās pie Abringa atvainoties par šo incidentu, atzīstot, ka tas neesot bijis apzināts solis, bet gan viņa automašīna saņēma sitienu pa aizmuguri, pēc kā Timijs arī uzsita un sagrieza Abringu. Taču vēlāk tiesneši lēma savādāk, un Timijs, saņemot sodu, no pirmās pozīcijas atkrita uz trešo, kas tāpat ļāva iekļūt finālā.


Foto: Redbull Content Pool

Otrajā pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Kristofersons, kuram sekoja Kristians Szabo un mājinieks Enzo Ide. Arī finālā Johans nebija ķerams, tādējādi izcīnot otro uzvaru pēc kārtas. Otrais Kevins Hansens, bet trešais – Szabo, kuru visa brauciena laikā centās apdzīt Timijs. Jāatzīmē, ka šis Szabo bija pirmais pasaules RX goda pjedestāls karjerā.

Čempionāta kopvērtējumā līderis ir Timijs Hansens, bet uz otro vietu pakāpies Kristofersons. Trešais ir Kevins Hansens.

Kopvērtējums:
1. Timmy HANSEN, Peugeot 208, 151
2. Johan KRISTOFFERSSON, Audi S1, 139
3. Kevin HANSEN, Peugeot 208, 136
4. Niclas GRÖNHOLM, Hyundai i20, 123
5. Krisztián SZABÓ, Hyundai i20, 108
6. Kevin ABBRING, Renault Mégane RS, 1 97
7. Timo SCHEIDER, Seat Ibiza, 75
8. Enzo IDE, Audi S1, 72

Eiropas rallijkrosa čempionāta Euro RX1 klasē pēc četrām kvalifikācijām, uzvarot trijās, līderis bija Andreas Bakerūds, kurš svētdien svinēja savu 30 gadu jubileju. Otrais bija Džonatans Pailers, bet trešais polis Marcins Gagački. Baumanis ieņēma piekto vietu, lai arī pēc pirmās dienas mūsu sportists bija tikai 12.vietā. Jāatzīmē, ka otrajā kvalifikācijā Baumanim cīņā ar konkurentiem tika sabojāta mašīnas aizmugurēja balstiekārta.


Foto: Redbull Content Pool

Pusfinālā Jānis pēc starta bija ceturtais, taču otrajā aplī viņam pēc lieliskas apdzīšanas izdevās pakāpties uz otro vietu, kas arī tika nosargāta līdz brauciena beigām. Tikmēr uzvaru izcīnīja Bakerūds, kurš Jāni apsteidza par 11 sekundēm. Diemžēl avāriju, uzmetot kūleni, piedzīvoja Mendija Augusta. Otrajā pusfinālā nepārspēts palika Fabiens Paillers.

Finālā uzvaru izcīnīja Bakerūds, aiz sevis atstājot Fabienu Pailleru, bet trešo vietu izcīnīja Baumanis.

Sezonas kopvērtējumā par čempionu kļuva Bakerūds, bet Baumanim – trešā vieta!

Kopvērtējums:
1. Andreas BAKKERUD, Škoda Fabia, 90
2. Fabien PAILLER, Peugeot 208, 86
3. Jānis BAUMANIS, Škoda Fabia, 69
4. Jonathan PAILLER, Peugeot 208, 60
5. Andréa DUBOURG, Peugeot 208, 57
6. René MÜNNICH, Seat Ibiza, 53
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png