profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitro Rallycross uzvaru izcīna Timijs Hansens, brālis Kevins aizcīnās līdz 3.vietai (VIDEO)

Go4speed 26.09.2021 - 20:14 Nitro Rallycross uzvaru izcīna Timijs Hansens, brālis Kevins aizcīnās līdz 3.vietai (VIDEO)
Foto: Nitro Rallycross

Amerikā aizvadīts "Nitro Rallycross" čempionāta pirmais posms. Supercar klasē, startējot 14 braucējiem, solo kvalifikācijā ātrākais bija Timijs Hansens, taču vēlāk, kad tika aizvadītas ''viens pret vienu'' izslēgšanas cīņas, ātrākais bija Skots Spīds, kuram sekoja Traviss Pastrana un Freizers Makonels.

Pēc tam sekoja divi braucieni, kur sportisti uz starta stājās pēc izcīnītajām vietām kvalifikācijā. Lielisks brauciens padevās Timijam Hansenam, kurš par 7,8 sekundēm pārspēja Oliveru Eriksonu. Abi braucēji automātiski iekļuva finālā. Diemžēl finiša līniju nesasniedza Skots Spīds. Otrajā braucienā nepārspēts palika Pastrana, kuram sekoja Stīvs Arpins, kuri arī sev uzreiz nodrošināja vietu finālā.


Pēc tam sekoja divi pusfināli. Pirmajā pusfinālā divi ātrākie bija Skots Spīds un Makonels, bet otrajā pusfinālā pirmās divas vietas ieņēma Andreas Bakerūds un Taners Fousts. Visi šie četri braucēji pievienojās jau iepriekš četriem finālistiem. Pēc tam seši braucēji piedalījās pēdējās iespējas kvalifikācijas braucienā. Tajā pēc diviem apļiem līderis bija Kevis Hansens, taču pēc Liama Dorana avārijas brauciens tika apturēts. Pēc tam sekoja atkārtots brauciens, kurā startēja tikai četras mašīnas. Pārliecinoši ātrākais bija Kevins Hansens, kuram 15,9 sekundes zaudēja Kabots Bigams. Tieši šie abi braucēji kā pēdējie divi iekļuva lielajā finālā.

Finālā pēc pirmā līkuma vadībā uz īsu brīdi atradās Pastrana, taču nākamajā līkumā sportists saslīdēja un iebrauca riepās, noslāpējot savu automašīnu. Tas vadībā ļāva izvirzīties Timijam Hansenam. Tobrīd otrais bija Skots Spīds, taču pēc pāris apļiem lieliski viņu apdzina Olivers Eriksons, kurš sāka uzbrukt Hansenam. Pirmajā aplī džokerī devās Fausts un Bakerūds, kas Kevinam Hansenam tobrīd ļāva pakāpties uz sesto vietu.


Ceturtajā aplī Eriksons devās džokerī, trasē atgriežoties trešajā vietā, kamēr no sacensībām izstājās Bakerūds, bet Fousta automašīnu piemeklēja tehniskas problēmas. Priekšpēdējā aplī Eriksons palika lēnāks, piekāpjoties arī Kevinam Hansenam. T.Hansens džokerī devās pēdējā aplī, kas viņam ļāva atgriezties trasē priekšā visiem pārējiem. Otrais palika Stīvs Arpins (+5,9), bet trešais - Kevins Hansens (+11,3), kurš startēja no pēdējās starta rindas. Tikai piekto un sesto vietu ieņēma vieni no galvenajiem favorītiem Spīds un Pastrana.

Rezultāti:


Finālbrauciens:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png