profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zvaigžņots sastāvs un jaudīgi auto nedēļas nogalē sāks cīņas 'Nitro Rallycross' (FOTO)

Go4speed 22.09.2021 - 20:40 Zvaigžņots sastāvs un jaudīgi auto nedēļas nogalē sāks cīņas 'Nitro Rallycross' (FOTO)
Foto: Nitro Rallycross

Šajā nedēļas nogalē startēs ilgi gaidītais "Nitro Rallycross" čempionāts, kas tiks aizvadīts piecos posmos. Iepriekšējos divus gadus šis rallijkross notika ASV rīkotā pasākuma "Nitro World Games" ietvaros "Utah Motorsports Campus" trasē. Ņemot vērā, ka šobrīd savu pastāvēšanu beiguši "Global Rallycross" un "Americas Rallycross" seriāli, pazīstamais moto frīstaila meistars un autosportists Treviss Pastrana nolēmis "Nitro Rallycross" pārveidot par čempionātu.


Foto: Nitro Rallycross

"Šis ir tāds kā "Nitro Rallycross" celtniecības gads, kas lielā mērā aizņem lielāko mana laika daļu," stāsta Pastrana. "Jau vairākus pēdējos gadus cenšos panākt, lai to izdotos īstenot, vienotos ar sponsoriem un uzsāktu sadarbību ar trasēm.”

Jāpiebilst, ka "Nitro Rallycross" ievērojami atšķiras no citām rallijkrosa sacīkstēm, jo notiek savādākā, daudz ekstremālāka rakstura trasē, kurā ir pat tramplīns pāri citai trases braucamajai daļai. Arī pārējās trases, kas tiks iekļautas čempionātā, būšot veidotas pēc līdzīgiem principiem.

Stīva Arpina auto

Šo sacensību formāts (vismaz šajā posmā) ir pavisam savādāks nekā pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātā. Pirmajā dienā sacensības sākas ar solo kvalifikāciju – viens aplis, kas nosaka starta kārtību kaujas kvalifikācijai. Tajā sportisti sacentīsies viens pret vienu, lai noteiktu pole-position otrajai sacensību dienai.

Subaru Motorsport komandas auto

Otrajā dienā sekos divi braucieni pa pieciem apļiem katrā, kur uz starta katrā braucienā izies astoņas mašīnas. Pēc abiem braucieniem četri ātrākie uzreiz dosies uz finālu, kamēr pārējie 12 uz pusfinālu. Pusfinālā notiks divi braucieni – katrā pa sešām mašīnām (pieci apļi). Pēc pusfināla ātrākie četri dosies uz finālu, kamēr pārējie astoņi uz pēdējās iespējas kvalifikāciju. Šajā pēdējās iespējas kvalifikācijas braucienā tiks aizvadīts viens brauciens – pieci apļi, kur diviem ātrākajiem tiks dota iespēja pievienoties pārējiem astoņiem finālistiem, bet pārējiem sacensības būs beigušās. Finālā uz starta izies desmit mašīnas jeb apmēram 6000 Zs. Pirmās vietas ieguvējs iegūs 50 punktus, otrās – 45, bet trešās 30.

Audi EKS Quattro

Dalībnieku sastāvs šīm sacensībām ir zvaigžņots – Subaru Motorsports sastāvā startēs Pastrana, Skots Spīds un Andreas Bakerūds. Olsbergs MSE, kas uz starta izies ar Ford Fiesta ST un Honda Civic Coupe automašīnām, startēs Olivers, Kevins un Sebastians Eriksoni. Red Bull Hansen komandas sastāvā startēs brāļi Timijs un Kevins Hanseni. Jāatzīmē, ka 2018. un 2019.gadā, kad Nitro World Games ietvaros norisinājās viena posma Nitro Rallycross sacensības, uzvarēja Kevins Hansens, kurš šobrīd plāno aizvadīt pilnu sezonu, kamēr Timijs pagaidām plāno startēt tikai sezonas pirmajā posmā.

Tanera Fausta auto

Ar EKS JC komandu atbalstītājiem Audi EKS Quattro startēs Kabots Bigams un desmitkārtējais X-Games medaļnieks, divkārtējais Global Rallycross čempions, trīskārtējais ASV rallijkrosa čempions un divkārtējais Formula drift čempions Taners Fausts. Tikmēr vairāku ASV rallijkrosa posmu uzvarētājs, 2017.gada titula pretendents Stīvs Arpins uz starta izies ar Grönholm RX komandas Hyundai i20.


RX Cartel automašīnas

Starp dalībniekiem būs arī RX Cartel komanda, kura arī startēs ar Audi EKS Quattro automašīnām. Šīs vienības sastāvā brauks tādi divi ātri braucēji kā Liams Dorans un Robins Larsons. Tikmēs ar savu Mini automašīnu, ko esam redzējuši pasaules RX ietvaros, startēs Olivers Benets.


Sierra Cars klases auto

Bez NRX braucējiem būs arī atbalsta klases. Zināms, ka NRX NEXT klasē (līdzīgs Supercar Lites, 310 Zs) startēs septiņas mašīnas. Tikmēr Sierra Cars klasē dalībnieki startēs ar 200 Zs jaudīgiem Suzuki Hayabusa spēkratiem. Viena no dalībniecēm šajā klasē, kurā startēs arī Ronalds Baldiņš, būs Kena Bloka meita Lūsija.

Sacensībām līdzi varēs sekot ŠEIT.

Supercar sastāvs:
Steve Arpin (Hyundai i20, Loenbro Motorsports)
Andreas Bakkerud (Subaru WRX STI, Subaru Motorsports USA)
Oliver Bennett (Mini Cooper, Xite Energy Racing)
Cabit Bigham (Audi S1, Dreyer & Reinbold Racing)
Liam Doran (Audi S1, RX Cartel)
Kevin Eriksson (Olsbergs MSE, Honda Civic Coupe)
Oliver Eriksson (Olsbergs MSE, Ford Fiesta ST)
Tanner Foust (Audi S1, Dreyer & Reinbold Racing)
Kevin Hansen (Peugeot 208, Hansen RX Team)
Timmy Hansen (Peugeot 208, Hansen RX Team)
Robin Larsson (Audi S1, RX Cartel)
Fraser McConnell (Olsbergs MSE, Ford Fiesta ST)
Travis Pastrana (Subaru WRX STI, Subaru Motorsports USA)
Scott Speed (Subaru WRX STI, Subaru Motorsports USA)

Kalendārs:
1. Utah Motorsports Campus, UT – 24.-25. septembris
2. ERX Motor Park, MN – 2.-3. oktobris
3. Wild Horse Pass Motorsports Park, AZ – 13.-14. novembris
4. Glen Helen Raceway, CA – 20.-21. novembris
5. The FIRM, FL – 4.-5. decembris

2018.gada Nitro Rallycross otrais pusfināls
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png