profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien sporta kompleksā '333' norisināsies Latvijas RX čempionāta noslēdzošās cīņas

Go4speed 21.09.2021 - 18:03 Sestdien sporta kompleksā '333' norisināsies Latvijas RX čempionāta noslēdzošās cīņas
Foto: Rallycross.lv

Šajā nedēļas nogalē, 25. septembrī, tiks noskaidroti Latvijas rallijkrosa čempionāta sestās sezonas čempioni. 2021. gadā rallijkrosa braucēji aizvadījuši sacensības pasaules līmeņa trasē Biķerniekos, leģendārajā Mūsa Raceland trasē, kā arī Jēkabpils pusē, autotrasē “Baroni”.

Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību rīkotājs: ''Esam nonākuši pie šī gada sezonas noslēguma sacensībām, atgriežamies sporta kompleksa “333” rallijkrosa trasē. Skatoties uz visiem pasākumiem kopumā – man ir liels prieks, ka esam spējuši nonākt līdz dalībnieku skaita pieaugumam, katrās sacensībās šajā gadā esam sasnieguši 70 sportistu robežu, līdz ar to spraigākas cīņas par pjedestāla pakāpieniem.''

Jānoskaidro kopvērtējuma uzvarētāji visās ieskaitēs – kroskartu klasēs CK 650 un Xtreme. Salonautomašīnu klasēs Lada RX, Super 1600, Super 2000, BMW RX 3000 un Supercar. Paralēli cīņām rallijkrosā, noskaidrosim labākos Xtreme Junior autokrosa klasē. Iepriekšējos gados daļā ieskaites klašu pirms noslēdzošajām sacensībām bija iespējams noskaidrot sezonas kopvērtējuma līderu TOP3, bet šajā gadā iespraukties un izjaukt saraksta augšgalu ir arī tuvākajiem konkurentiem.


Foto: Rallycross.lv

Kroskartu klasē CK 650 pārliecinošs līderis ir latviešu braucējs Dāvis Tobiass, viņam seko divi igauņu piloti, bet pavisam tuvu šī brīža līderiem ir Marta Starka, kurai pēdējā posmā ir iespēja pāspēt šī brīža trešajā vietā esošo igauni Raitu Sotu. Xtreme kroskartu klasē izrāvies TOP3 pirmajā pozīcijā ir Ronalds Baldiņš, kura tuvākais konkurents Ingus Beļakovs atpaliek par 21 punktu, bet trešo pozīciju šobrīd ieņem Reinis Nitišs.

Super 1600 klasē uz starta plāno iziet visi trīs kopvērtējuma līderi. Par pirmajām vietām sezonā cīnīsies Arnis Odiņš, kas šobrīd guvis punktu pārsvaru pār konkurentiem, Modris Žentiņš un Jānis Lideris. Super 2000 klasē viss izšķirsies posmā “333” trasē. Starp diviem kopvērtējuma līderiem Jāni Ikeru un Ivo Gabrānu pēc aizvadītiem trīs posmiem ir trīs punkti. TOP3 šobrīd noslēdz Jānis Olle un Maija Stakena, kuriem ir vienāds punktu skaits.


Foto: Rallycross.lv

Šajā sezonā īpaši interesantas cīņas vērojamas BMW RX 3000 klasē, kuras šī gada sastāvs izaudzis līdz 17, bet “333” posmam šobrīd pieteikušies 12 braucēji. Šī gada BMW klases debitanti Raivis Galviņš un Kārlis Nebars rāda lielisku sniegumu, dalot pirmo un otro pozīciju, bet trešais šobrīd Mārtiņš Prūsis, kuram uz papēžiem min Raivis Geriks un Edgars Valeinis.

Supercar klase, kura šajā gadā atnesusi vairākus jaunus braucējus, sola īpaši spraigus mirkļus sezonas noslēgumā, jo vienādu punktu skaitu dala ne tikai pirmā un otrā pozīcija, bet arī trešā, ceturtā un piektā. Šobrīd pirmajā un otrajā vietā ar 70 punktiem ierindojas pagājušā gada čempioni Edijs Ošs autokrosā un Edvards Egle Lada RX klasē rallijkrosā. TOP3 par trešo pozīciju cīnīsies trīs piloti: Jānis Veģeris, Mārtiņš Svilis un igaunis Maiko Tams.

LADA RX klasē, kurā pulcējas VAZ automašīnas, 19 pieteikumi – plašāk pārstāvētā klase. Klases vadībā atrodas Andris Krastiņš, Emīls Krūmiņš un Mārcis Martinovs, kurus šķir pieci punkti.

Šī gada sezonas noslēguma sacensības norisināsies vienas dienas formātā.

Pasākuma programma:
Sestdiena, 25. septembris
08:30-09:30 – treniņbraucieni
09:45 – pirmā kvalifikācija
11:25 – otrā kvalifikācija
13:05 – dalībnieku parāde
13:30 – trešā kvalifikācija
15:10 – pusfināli, fināli
18:00 – apbalvošana

Sacensības vērot aicināti arī visi rallijkrosa fani. Biļetes uz sacensībām pieejamas iepriekšpārdošanā www.aula.lv. Ieejas biļete skatītājiem 15 EUR. Invalīdiem ratiņkrēslā un pavadonim, bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bezmaksas. Pie ieejas pasākumā būs jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcināciju, pārslimošanas faktu vai veikta negatīva testa rezultātu.

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png