profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mūsas trilleris ar pamatīgu lietu, pārplūdušu trasi un dubļiem sagādā elpu aizraujošas cīņas

Mārtiņš Jankovskis 04.09.2021 - 18:39 Mūsas trilleris ar pamatīgu lietu, pārplūdušu trasi un dubļiem sagādā elpu aizraujošas cīņas
Foto - Kalvis Zaļaiskalns

Bauskā, Mūsas trasē, aizvadīta pirmā ''Mūsas trillera'' diena, kurā uz starta izgāja Latvijas rallijkrosa čempionāta dalībnieki. Rallijkrosā uz starta izgāja vairāk nekā 70 dalībnieki.

Kvalifikācijas braucieni iesākās pa slapju trasi, kas lēnām žuva. Taču uz trešo kvalifikācijas kārtu nolija pamatīgs lietus, kas trasi padarīja ļoti dubļainu, kā rezultātā skatītāji varēja vērot sīvas un neprognozējamas cīņas.

Junior 1000 klasē trīs kvalifikācijās ātrākais bija Dainis Zemnieks. CK 650 klasē trīs braucienu summā nepārspēts palika Karls Martins Miliste (140), aiz sevis atstājot Dāvi Tobiasu (133) un Lauru Langenpronu (123). Xtreme bagiju ieskaitē, izcīnot divas uzvaras, kvalifikācijā triumfēja Ronalds Baldiņš (145), kurš aiz sevis atstāja vienu no galvenajiem konkurentiem Jāni Baumani (140).

Ļoti sīvas cīņas bija vērojamas Lada RX klasē, kur pirmo četrinieku pēc trim kvalifikācijas kārtām šķīra tikai divi punkti. Labākais ar 126 punktiem bija Andris Krastiņš (126), kurš aiz sevis atstāja Mārci Martinovu (126), Miķeli Stengrēvicu (124) un Emīlu Krūmiņu (124).

Super 1600 ieskaitē sīvā cīņā kvalifikācijā uzvarēja Arnis Odiņš (134), kuram cieši sekoja Jānis Lideris (132) un Rutis Gurklis (131). Super 2000 ieskaitē nepārspēts palika Ivo Gabrāns (134), kuram sekoja Jānis Ikers (130) un Jānis Olle (124).

Sīvas cīņas bija vērojamas BMW RX 3000 klasē, kur uzvaras izcīnīja trīs dažādi braucēji. Kvalifikācijā 137 punktus izcīnīja Raivis Geriks, kurš aiz sevis atstāja divus rallija braucēju - Aigaru Tīdmani (133) un Kārli Nebaru (130).

Visbeidzot jaudīgākajā Supercar klasē ātrākais bija Ronalds Baldiņš (145), kurš bija ātrākais divās no trim kvalifikācijām. Iespējams, Ronalds būtu uzvarējis arī trešajā, ja vien džokera aplī sportists dubļainajā un slidenajā trasē netaranētu betona sienu. Otrais Edijs Ošs (132), bet trešais – Edvards Egle (124), kurš noslēdzošajā kvalifikācijā neiebrauca džokerī, par ko tika saņemts 30 sekunžu sods. Tikai astotā vieta Mārtiņam Svilim, kurš tehnisku problēmu dēļ izlaida pirmās divas kvalifikācijas.

Lada RX pirmajā pusfinālā ātrākais bija Kristaps Kapačs, aiz sevis atstājot Andri Krastiņu un Valteru Vectirānu. Otrajā pusfinālā sīvā cīņā uzvarēja Mārcis Martinovs, kuram 0,7 sekundes zaudēja Emīls Krūmiņš, kamēr trešais palika Ivars Joelis, kurš līdz pēdējam aplim bija līderis.


Aigars Tīdmanis trasē. Foto: Ekrānšāviņš

Dramatiski notikumi risinājās BMW RX 3000 klases pusfinālos. Pirmajā pusfinālā sāka līt pamatīgs lietus (ar krusu), kur ātrākais bija Nebars, aiz sevis atstājot Geriku un Galviņu. Tikmēr otrajā pusfinālā trase vairs nebija braucama un sportisti cīnījās ne tikai ar slideno un dubļaino trasi, bet arī ar to, lai tiktu tramplīna kalnā un lai neiesēstos dubļos. Spolējot, slīdot un meklējot labākās trajektorijas, ātrākais bija Tīdmanis, kuram 9,4 sekundes zaudēja autokrosa un rallijkrosa leģenda Uģis Traubergs, kurš kvalifikācijā ieņēma vien desmito vietu. Trešā vieta, atpaliekot 17 sekundes, Mārtiņam Prūsim.

Arī abi Supercar klases pusfināla braucieni bija dramatiski, jo arī jaudīgākās mašīnas vietām spolēja un nespēja noturēties uz pārplūdušās trases. Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Egle, aiz sevis atstājot Baldiņu un Tammu, bet otrajā pusfināla braucienā pirmais Jānis Veģeris, kuram sekoja Svilis un Ošs.


Svilis cenšas noturēties trasē. Foto: Ekrānšāviņš

Fināli, kuros nelija, bet trase joprojām bija ļoti dubļaina, sākās ar BMW RX 3000 klasi. Lielisks starts no pirmās starta rindas padevās Tīdmanim, kurš kontrolēja visu braucienu, finišā izcīnot pārliecinošu uzvaru. Otrais, zaudējot 12,8 sekundes, finišēja Nebars, kurš visu braucienu brauca ar sabojātu mašīnas aizmugurējo riteni. Trešais – Galviņš, kurš atpalika 37 sekundes.

Lada RX klasē labs starts padevās Kapačam, taču pēc pirmā līkuma sportists pēc cīņas ar Mārci Martinovu sagriezās, atkrītot uz beigām. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Emīls Krūmiņš, kuram sekoja Martinovs un Krastiņš


Foto: Ekrānšāviņš

Super 1600 klasē finālā pēc pirmā līkuma uz jumta apkrita Jura Narubina automašīnu, tādējādi trasē tika izkārti sarkanie karogi. Atkārtotajā finālbraucienā vēlreiz no otrās starta rindas teicams starts padevās Modrim Žentiņam, kurš izcīnīja uzvaru. Otrais Gurklis, bet trešais – Rutkauskas. Diemžēl Odiņš tehnisku iemeslu dēļ nesasniedza finišu. Super 2000 klasē triumfēja Jānis Olle, aiz sevis atstājot Daini Krūmiņu un Jāni Ikeru.

Xtreme bagiju ieskaitē pēc starta taisnē Baldiņa bagijs lielajās peļķēs saslīdēja, kā rezultātā tika zaudētas vairākas pozīcijas. Uz īsu brīdi vadību pārņēma Monta Beierbaha, bet turpinājumā pirmajā vietā nonāca Baumanis, kurš arī beigās izcīnīja uzvaru. Otrais Baldiņš, bet trešā vieta –Beierbahai. CK 650 klasē uzvaru svinēja Dāvis Tobiass, kuram 54 sekundes zaudēja Marta Starka. Trešais, atpaliekot apli, Langenprons. Junior 1000 klasē pārliecinoša uzvara Dainim Zemniekam.


Foto: Ekrānšāviņš

Saldajā ēdienā sekoja Supercar klases fināls, pirms kura atkal nedaudz sāka līt. Jāsaka, ka par šo finālu noteikti varētu sarakstīt nodaļu kādā grāmatā. Pēc starta ļoti lēns palika Baldiņš, kurš atkrita uz pēdējo vietu. Lielisks starts no otrās starta rindas padevās Svilim, kurš nonāca brauciena vadībā. Sekoja Egle un Tams. Otrajā aplī pirms pēdējā līkuma Svilis sagriezās un uzgrieza 360 grādu saulīti. Lai neieskrietu Mārtiņa automašīnā, Egle un Tams bija spiesti mainīt trajektoriju un braukt ārpus tīrās trajektorijas, tādējādi abi braucēji nonāca pamatīgos dubļos, kur strauji krita viņu ātrums. Svilim izdevās saglabāt pirmo pozīciju, kamēr uz otro vietu pacēlās Baldiņš. Trešajā aplī nelielu kļūdu pieļāva Svilis, ko izmantoja Baldiņš, nonākot vadībā. Diemžēl nākamajā aplī Ronalds ieskrēja betona sienā un pēc īsa brīža viņš bija spiests izstāties. Turpinājumā Svilis un Egle devās džokerī, ko izmantoja Veģeris un Ošs, kuri nonāca pirmajās divās pozīcijās, kamēr trešajā vietā finišēja Svilis.

Svētdien Mūsas trasē sacensības turpinās folkreisa un autokrosa braucēji.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png