profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vītolam 2.vieta Lielbritānijas RX čempionāta 3.posmā, māsai Laurai debija autosportā

Go4speed 31.08.2021 - 10:06 Vītolam 2.vieta Lielbritānijas RX čempionāta 3.posmā, māsai Laurai debija autosportā
Roberts un Laura Vītoli

Pirmdien noslēdzās Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta posms Pembrijā. Supercar klasē Roberts Vītols sasniedza otro vietu, bet viņa māsa Laura Vītola, kura debitēja rallijkrosā, Junior klasē demonstrēja strauju progresu, kas arī bija galvenais debijas cīņas uzdevums.

Pembrijā Supercar klases trešais posms norisinājās divu dienu garumā, savukārt Junior un pārējās klases aizvadīja uzreiz divus posmus – svētdien trešo, pirmdien ceturto.

Roberts Vītols sestdienas trijās kvalifikācijās visus braucienus noslēdza trešajā vietā, dienas beigās astoņu dalībnieku konkurencē atrodoties ceturtajā vietā kvalifikācijas summā. Svētdienai bija atlikusi ceturtā kvalifikācija, un diena sākās daudzsološi – sērija uzvarēta, kas kvalifikācijas noslēgumā deva otro vietu.


Savā pusfinālā Roberts bija pārliecinošs – pārliecinoša uzvara, par piecām sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju.

Finālbrauciens izvērtās skaists un aizraujošs, turklāt, par spīti brīžiem jūtamiem tehnikas niķiem, Vītols sasniedza otro pjedestālu čempionāta trīs posmos, gūstot otro vietu. Uzvaru sasniedza kvalifikācijas un otra pusfināla uzvarētājs Džulians Godfrijs, kuram Pembrija ir māju trase. Abu līderu sniegums bija pārliecinošs, viņi atrāvās no sekotājiem, sadalot uzvaru savā starpā ar nepilnu divu sekunžu starpību. Trešo pozīciju sasniedza Olijs O`Donovans.

Laura Vītola ilgi gaidīto debijas sacīksti autosportā piedzīvoja latviešiem netipiski – Lielbritānijā, startējot Suzuki Swift monoklasē Junior ieskaitē. Skaidrs, ka pirmie soļi jāveic piesardzīgi un pakāpeniski, kas arī tika paveikts. Turklāt nevienā no abiem posmiem Vītola nebija pēdējā: deviņu dalībnieku konkurencē svētdien Laura guva septīto vietu, pirmdien – sesto pozīciju.


Foto: https://twitter.com/5NationsBRX

Svētdien kvalifikācijas braucienos sasniegtas divas astotās vietas un viena izstāšanās – tika izbaudītas arī pirmās kontaktcīņas. Visi deviņi daībnieki tikās kopīgā finālā, kurā Laura guva septīto pozīciju.

Pirmdien viss sākās no sākuma, tika aizvadīts šīs klases nākamais posms. Pirmajā kvalifikācijā sākts ar astoto vietu, bet otrajā cīņā sasniegta septītā pozīcija. Trešajā braucienā rezultātu izbojāja piecu sekunžu sods par trases norobežojošo stabiņu taranēšanu, par ko kampaņveidīgi pēkšņi tika sadalīti sodi uzreiz vairākiem braucējiem. Kvalifikācija noslēgta septītajā vietā, bet finālā sasniegta sestā pozīcija.

Tomēr galvenais, ka Vītola divu dienu laikā ievērojami uzlaboja apļu laikus un, ja pirmajā dienā braucēju vairākums vēl muka prom no latvietes, tad otrajā dienā Laura jau bija pietuvojusies pārējo kompānijai.

Turklāt Vītolas debija izraisīja arī zināmu ažiotāžu dalībnieku parkā. Fakts, ka sacīkstē debitē meitene no citas zemes, kuras brālis jau pāris sezonas bojā nervus klašu līderiem, spēcīgi darbojas gan uz pārējiem sportistiem, gan britu rallijkrosa sabiedrību kopumā.

Roberta Vītola finālbrauciens:

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png