profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Reinis Nitišs Francijas RX startēs ar RX2e elektroauto

Go4speed 27.08.2021 - 13:09 Reinis Nitišs Francijas RX startēs ar RX2e elektroauto
Publicitātes foto

Jau nākamajā nedēļas nogalē, 4. un 5. septembrī, Lojakas trasē Francijas rietumdaļā norisināsies FIA pasaules rallijkrosa čempionāta trešais posms Bretagne World RX of Lohéac. Tā laikā notiks arī elektroauto ieskaites klases RX2e trešais posms, kurā startēs arī jēkabpilietis Reinis Nitišs.

''Ir patīkami atgriezties lielajā rallijkrosā, turklāt ar pavisam jaunu izaicinājumu,” iesāk Reinis Nitišs. “Pirms pāris mēnešiem radās izdevība izmēģināt šo elektroauto un varu teikt, ka pozitīvu iespaidu atstāja arī RX2e mašīnas vadāmība, lai gan, sacīkšu braukšanā tam ir vērā ņemamas atšķirības no man ierastākiem sporta spēkratiem. Protams, pārņem nedaudz dīvainas izjūtas, kad pirms starta automašīnā sēdi pilnīgā klusumā, bez ātrumpārslēga, un tikai diviem pedāļiem. Apzinos, ka testi nav salīdzināmi ar sacensībām un “kaujas apstākļos” nāksies apgūt vēl daudz jaunu nianšu, kā arī būs daudz mazu sīkumu, pie kuriem būs jāpierod un jāspēj adaptēties.”


Publicitātes foto

RX2e elektroauto klase aizvieto agrāko RX2 / RX Lites klasi. Arī RX2e ir monoklase, kur visus auto sagatavo viens ražotājs / komanda, dalībniekiem nodrošinot līdzvērtīgus pilnpiedziņas spēkratus ar 335 Zs jaudu un 510 Nm lielu griezes momentu.
“Uzaicinājums startēt Francijā nāca burtiski pēdējā brīdī un to arī ar prieku pieņēmu. Lojakas trasē esmu gan uzvarējis, gan kāpis uz pjedestāla un ir daudz labu atmiņu. Arī līdzjutēju atbalsts tur allaž ir lielisks. Turklāt RX2e klasē šajās sacīkstēs startēs arī Sirils Raimonds, ar kuru 2018. gadā sīvi cīnījāmies par Eiropas čempiontitulu rallijkrosā,” turpina Reinis Nitišs. “Skatoties tikko notikušās sacīkstes Zviedrijā, jāsecina, ka RX2e klasē cīņas bija ļoti spraigas, jo visi auto tiek sagatavoti identiski.”

Bretagne World RX of Lohéac norisināsies 4. un 5. septembrī un līdzjutēji Reiņa Nitiša braucieniem varēs sekot līdzi ar jaunizveidotās RX+ platformas starpniecību. Paredzams, ka RX2e klases finālbraucienu varēs vērot Red Bull TV tiešraidē.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png