profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas RX dubultuzvaru svin brāļi Hanseni, Baumanim neveiksme

Go4speed 22.08.2021 - 18:57 Zviedrijas RX dubultuzvaru svin brāļi Hanseni, Baumanim neveiksme
Foto: fiaworldrallycross.com

Zviedrijā, Holjes trasē, aizvadīts otrais pasaules rallijkrosa čempionāta posms. RX klasē uz starta izgāja tikai desmit braucēji. Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem labākais bija Timijs Hansens, kuram sīvā cīņā par diviem punktiem izdevās apsteigt Johanu Kristofersonu, kurš bija ātrākais divās kvalifikācijās. Trešā vieta bija Kevinam Abringam.

Diemžēl pirmajā pusfinālā, būdams līderis, Kristofersons pārsita riteni, kas viņam lika izstāties. Tas uzvaru ļāva svinēt Timijam Hansenam, kamēr otrajā pusfinālā nepārspēts palika Kevins Hansens. Arī finālā abi brāļi demonstrēja ātru un stabilu sniegumu, tādējādi otro posmu pēc kārtas svinot dubultuzvaru. Trešā vieta Abringam, kurš visu nedēļas nogali demonstrēja ātru braukšanu. Iespējams, Abrings varēja iesaistīties cīņā arī par uzvaru, taču sportists ilgu laiku brauca aiz Kristiāna Szabo, kur tika pazaudēts daudz laika.

Pēc diviem posmiem līderis ir Timijs Hansens (57), kuram seko brālis Kevins (51) un Szabo (40). Tikai piektais ir Kristofersons (37).


Foto: fiaworldrallycross.com

RX1 klasē, startējot 24 braucējiem, uz starta ar ESMotorsport komandas ''Škoda Fabia Evo RX'' izgāja Jānis Baumanis, kuram šis posms diemžēl nebija veiksmīgs. Pirmajā kvalifikācijā Jāņa automašīnu piemeklēja tehnisks defekts, bet otrajā kvalifikācijā par pāragru startu Baumanis bija spiests veikt divus džokera apļus. Pēc pirmās dienas Jānis ieņēma 19.vietu. Trešo kvalifikāciju mūsu sportists iesāka apņēmīgi, ilgu laiku būdams brauciena vadībā, taču tad tika pārsista riepa, kas maksāja daudz laika. Noslēdzošajā kvalifikācijā Jānis uzvarēja savā braucienā, taču ar to bija par maz, lai iekļūtu pusfinālā. Četru kvalifikāciju summā Baumanim 20.vieta.


Foto: fiaworldrallycross.com

Par iespaidīgu avāriju ceturtajā kvalifikācijā parūpējās Antons Marklunds, kurš tobrīd bija uzvarējis visos trijos kvalifikācijas braucienos. Zviedru sportists, cīnoties par pirmo pozīciju, par daudz uzbrauca uz apmales, kā rezultātā sportists uzmeta vairākus kūleņus. Pusfinālā un finālā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Tomas Brintesons, kurš arī izcīnīja uzvaru. Pussekundi viņam zaudēja Žans Batists Duborgs, bet trešais – Baumaņa komandas biedrs Andreas Bakerūds, kurš finālā iekļuva pēc tam, kad sodu saņēma Andrea Duborgs, kurš pēc vairākiem kontaktiem tika garām Bakerūdam.

RX3 klasē otro uzvaru šogad svinēja šveicietis Jurijs Belevskijs, kuram pussekundi zaudēja Kobe Pauvels. Piektā vieta igaunim Janno Liguram. RX2e klasē pie uzvaras tika soms Jese Kallio.

Sezonas trešais posms no 3.-5. septembrim notiks Francijā.

Kopvērtējums:
1 SWE Timmy HANSEN Peugeot 208








57
2 SWE Kevin HANSEN Peugeot 208








51
3 HUN Krisztián SZABÓ Hyundai i20








40
4 NLD Kevin ABBRING Renault Mégane RS 









37
5 SWE Johan KRISTOFFERSSON  
Audi S1








37
6 FIN Niclas GRÖNHOLM Hyundai i20








28
7 BEL Enzo IDE Audi S1








25
8 FIN Juha RYTKÖNEN Ford Fiesta








25
9 DEU René MÜNNICH Seat Ibiza








16
10 DEU Timo SCHEIDER Seat Ibiza








15

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png