profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristofersons pirms Zviedrijas RX izcīna divus čempiontitulus

Go4speed 19.08.2021 - 21:41 Kristofersons pirms Zviedrijas RX izcīna divus čempiontitulus
Foto: Qnigan

Jau ziņojām, ka aizvadītajās brīvdienās Zviedrijā, Arvikas trasē, norisinājās RallyXNordic pēdējais posms, kurā vienīgais Latvijas pārstāvis Ronalds Baldiņš sacīksti noslēdza pusfinālā.

Supercar klasē uzvaru svinēja sacensību galvenais favorīts Johans Kristofersons, kurš, neskatoties uz dažām tehniskām problēmām, par 2,2 sekundēm apsteidza Freizeru Makonelu, kamēr trešajā vietā finišēja Antons Marklunds. Pavisam kopā sezonas septiņās sacīkstēs Johans bija ātrākais trijās, kas arī sezonas izskaņā viņām ļāva izcīnīt uzvaru RallyXNordic čempionātā jaudīgākajā Supercar klasē. 41 punktu viņam zaudēja Makonels, bet trešā vieta – Sondrem Evenam.


Foto: RallyX Nordic

''Vienmēr patīkami izcīnīt vēl vienu trofeju. Esmu jau vienu reizi uzvarējis Zviedrijas čempionātā, tepat Arvikā, pagājušajā gadā savā mājas trasē, un ir labi turpināt šo uzvaru sēriju,'' iesāk Johans Kristofersons, kuram šis ir otrais RX tituls Zviedrijas čempionātā un pirmais RallyXNordic.

''Man patīk šis sporta veids, un mēs esam šeit, pateicoties Volkswagen Zviedrija un Bauhaus atbalstam. Konkurence visa gada garumā bija ļoti sīva. Niklass Gronholms šogad piedalījās dažās sacīkstēs, un arī pārējie puiši ir kārtīgi cīnījušies. Vienmēr ir ļoti svarīgi būt konkurētspējīgā režīmā, un mums nācies izspiest visu no savas automašīnas, jo nav divu vienādu sacensību.''


Foto: RallyX Nordic

''Man patīk braukt ar savu VW Polo, un man patīk pēc iespējas vairāk sacensties. Man tik ļoti nepatīk būt prom no mājām, bet tajā pašā laikā jūs vēlaties pēc iespējas vairāk piedalīties sacensībās! Es sāku autosportu diezgan vēlu - 20 gadu vecumā -, tāpēc man vienmēr šķita, ka man jādodas pēc čempiontituliem."

RallyXNordic kopvērtējums:
1. Johan Kristoffersson, 167
2. Fraser McConnell, 126
3. Sondre Evjen, 125
4. Niclas Grönholm, 110
5. Enzo Ide, 98
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png