profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Edijs Ošs prezentē savu jauno rallijkrosa 'Škoda Fabia' automašīnu (VIDEO)

Go4speed 04.06.2021 - 10:52 Edijs Ošs prezentē savu jauno rallijkrosa 'Škoda Fabia' automašīnu (VIDEO)
Publicitātes foto

Atklāta autosporta braucēja Edija Oša sporta automašīnas ''Škoda Fabia'' jaunais dizains un krāsas. Šāda līmeņa sporta automašīna Latvijā ir pirmā un tā savu debiju pieredzēs rallijkrosa sacensībās Baltijā, ziņo sportista pārstāvji.

Braucēja sociālo mediju kontos tiek ziņots: “Edijs Ošs Latvijas autosportā ienāca 2013. gadā un sākotnēji sevi pieteica kā mērķtiecīgu autokrosa braucēju. Pēc aizvadītiem vairākiem gadiem, cīnoties plecu pie pleca ar labākajiem Latvijas autokrosa braucējiem, izcīnīti divi čempiona tituli 2019. un 2020. gadā, kā arī iegūts Latvijas Automobiļu federācijas autosporta meistara tituls. Šobrīd braucējs savu sportisko izaugsmi turpina celt rallijkrosa disciplīnā.

Edijs Ošs, rallijkrosa braucējs, Latvijas autosporta meistars: ''Līdz šāda līmeņa autosporta automašīnai gāju soli pa solim. Pirmais mēģinājums valdīt pilnpiedziņu bija aizvadot treniņus ar RX Lights automašīnu, kā arī debija pasaules čempionātā ar Sports Racing Technologies komandu. Pagājušais gads bija ļoti intensīvs, dalība 16 sacensībās. Paralēli dalībai ar priekšpiedziņas automašīnu, sēdos pie stūres Mitsubishi Lancer Evolution IX, kuru piedāvāja Prospeed komanda. Šīs automašīnas ātrums un dinamiskums trasē lika saprast, ka tas ir tas, ko vēlos. Starpsezonā ķēros pie darba – rezultāts ir visiem redzamais projekts Škoda Fabia Supercar 4×4”.

“Automašīnas dizainu izstrādāja Polijas kompānijas dizaineri, kuri šobrīd Eiropā ir spēcīgākie šajā jomā. Vieni no klientiem ir pasaulē labi zināmie Hyundai Motorsport braucēji, kā arī elektro automobiļu projekts Kreisel-RE-X1,” atklāj Edijs.


Publicitātes foto

Māris Jansons, Auto 100 Latvija vadītājs: “Škoda Motorsport vēsture sniedzas līdz pat pagājušā gadsimta sākumam, un kopš tā laika zīmols ir izcīnījis neskaitāmas uzvaras dažādos motoru sporta veidos. 2015. gadā Škoda izstrādāja Fabia Rally2 (R5) specifikācijas auto, un tas līdz šai dienai sevi ir apliecinājis kā viens no konkurētspējīgākajiem auto šajā disciplīnā, iegūstot piecus pasaules čempiona titulus, kā arī gūstot augstākos panākumus citos rallija seriālos. Arī autosportists Edijs Ošs ir virzījies mērķtiecīgi dažādās motorsporta disciplīnās Latvijā, un nonācis līdz augstākā līmeņa tehnikai. Gadiem uzkrātā pieredze un Škoda Fabia Supercar 4×4 ir teicama kombinācija, lai tiektos pēc austākajiem mērķiem Latvijas un tuvāko reģionu sacīkstēs.” Māris Jansons turpina: “Škoda Latvija ir milzīgs prieks, ka Latvijas sportistiem ir iespējas startēt ar šāda līmeņa tehniku, kas cels arī visa seriāla līmeni un motoru sportu kopumā. Ar nepacietību gaidām jaunās sezonas startu, kas šogad spītējot visam, solās būt aizraujoša un intrigām bagāta.”

2021. gada sezonā Edijs Ošs plāno aizvadīt Latvijas, Baltijas, kā arī Igaunijas rallijkrosa čempionātu sacensības.

Video: TavsAutoTV
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png