profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bergs: Šī rallijkrosa sezona varētu būt viena no tām, kad startēs daudzi jauni braucēji

Mārtiņš Jankovskis 30.04.2021 - 07:00 Bergs: Šī rallijkrosa sezona varētu būt viena no tām, kad startēs daudzi jauni braucēji
Mārtiņš Svilis. Foto: Toms Paipals Photography

Aizvadītajās brīvdienās Biķernieku trasē tika aizvadīti pirmie vasaras testi, kuros piedalījās kupls dalībnieku skaits. Pavisam kopā divās testus dienās uz starta izgāja ap 50 braucējiem, kuriem testos izdevās pabraukt gan pa sausu, gan slapju trasi. Pēc sestdienas treniņiem RX organizatori un LAF apbalvoja 2020.gada labākos un ātrākos rallijkrosa braucējus, par ko sportisti bija ļoti priecīgi.


Foto: Toms Paipals Photography

Pirmajos treniņos ātrāko laiku uzrādīja Edvards Egle, kuram 0,059 sekundes zaudēja Jānis Baumanis, bet 0,170 sekundes atpalika Edijs Ošs, kura rīcībā ir jauna Eiropas rallijkrosa līmeņa ''Škoda Fabia RX''.

Edvards Egle. Foto: Toms Paipals Photography

Pēc svētdienas testiem pirmdien tika aizvadīta vēl viena testu diena, kurā piedalījās profesionālāki braucēji, kuri izmantoja iespēju vairāk pastrādāt ar mašīnu regulēšanu. Startēja tādi braucēji kā Ronalds Baldiņš, Reinis Nitišs, Edijs Ošs ar savu jauno automašīnu, Pauļus Pleskovas ar Supercar automašīnu, Juris Spīķis u.c.

Foto: Toms Paipals Photography

Kā portālam Go4speed pastāstīja testu organizators Jānis Bergs, tad, ņemot vērā kuplo dalībnieku skaitu, pirmie vasaras testi bija izdevušies un visi braucēji bija apmierināti.

''Jāsaka, ka pēc pirmajiem vasaras testiem visiem noskaņojums bija pacilāts, jo visi beidzot atkal varēja sajust benzīna smaku, noķert to braukšanas sajūtu un izbraukāties no sirds. Visus pasākumus, kurus mēs rīkojam, mēs tos organizējam atbilstoši visām formām un prasībām, lai nepakļautu zem riska sacensību organizēšanu un sportistu veselību. Servisa zona tika sadalīta un izvietota milzīgā plātībā, lai varētu ievērot visus valstī šobrīd noteiktos ierobežojumus. Arī policija bija atbraukusi, kuri pārbaudīja dokumentus un devās prom. Pēc testiem un sarunām ar braucējiem, šobrīd visas indikācijas liecina par to, ka brīdī, kad sāksies sezona, šī varētu būt viena no sezonām, kad startēs vairāki jauni braucēji visās klasēs, par ko ir liels prieks,'' atklāj Jānis Bergs.


Foto: Toms Paipals Photography

Jāatzīmē, ka ar Oša automašīnu, kuru apkalpoja inženieri no Nīderlandes, izbrauca arī Reinis Nitišs, kurš bez īpašas regulēšanas uzreiz spēja uzrādīt Top 6 laikus starp pagājušā gada Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar dalībniekiem.

Jau ziņojām, ka 8. un 9. maijā paredzētais Latvijas rallijkrosa čempionāta 1.posms, kam bija jānotiek Biķernieku trasē, tika atcelts. Kā ziņo rallycross.lv, tad 9.maijā Biķerniekos no plkst. 10:00 līdz 15:00 tiks aizvadīti otri treniņi. Treniņos iespējams piedalīties ar ielas automašīnām, kā arī sporta mašīnām, kuras aprīkotas ar drošības karkasu. Sportisti tiks sadalīti PRO klases, AM klases un bagiju grupās. Treniņu dalības maksa ir 80 EUR, kā arī var samaksāt papildus desmit eiro, ja sportistiem ir vēlēšanās izmantot laika kontroli treniņu procesam.


Foto: Toms Paipals Photography

Dalībnieki tiks dalīti grupās līdz 10, kur katra grupa veiks piecu apļu treniņu sesiju trasē (katram dalībniekam vidēji 8-10 treniņu sesijas). Dalībniekam drīkst būt līdzi viens mehāniķis.

Vairāk informācijas ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png