profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Draugi un atbalstītāji dod iespēju Nebaram startēt rallijā

Mārtiņš Jankovskis 21.12.2011 - 09:24 Draugi un atbalstītāji dod iespēju Nebaram startēt rallijā

Kārlis Nebars, Mārcis Ķenavs un Ralfs Sirmacis nākamgad plecu pie pleca cīnīsies rallija trasē. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed.lv

Kārlis Nebars, tāpat kā viņa tuvākie konkurenti cīņās par O!Kartes Autosporta Akadēmijas (OAA) titulu, izmantos doto iespēju un nākamgad startēs rallija čempionātā.

Lai arī šobrīd Latvijā sniega nav, tieši pēc mēneša Latvijā sāksies jaunā rallija sezona. Šis sportistiem ir pēdējais laiks, lai skrūvētu, būvētu un uzlabotu savus spēkratus jaunajai sezonai, kura šobrīd solās būt gana interesanta.

OAA uzvarētājs Mārcis Ķenavs šo visu laiku varēja veltīt tikai treniņiem, jo, pateicoties uzvarai OAA finālā, sportists balvā saņēma pilnībā apmaksātu 2012. gada Latvijas rallija sezonu. Nedaudz savādākā situācijā bija otrās un trešās vietas ieguvēji - Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis.

Pirms mēneša Sirmacis portālam Go4speed.lv apstiprināja, ka izmantos doto iespēju (50% atlaidi ''Ford Fiesta R2" īres maksai 2012. gada Latvijas rallija čempionātā) un brauks ar ''Ford''.


Kārlis Nebars sveic Mārci Ķenavu. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed.lv

Lielāka neskaidrība bija saistībā ar Nebaru, kurš jau pēc fināla atzina, ka diez vai startēs rallija čempionātā, jo tādas naudas (apmēram 15 000 eiro) viņam neesot. Taču viss kājām sagriezās LAF ballē. Kārlis paziņoja, ka rallijā nebrauks, jo neesot līdzekļu, taču tad palīgā nāca draugi...

''Ar visām formalitātēm vēl neesam tikuši galā, bet, jā, nākamgad brauksim rallijā,'' portālam atzīst Kārlis Nebars, kurš pagājušajā sezonā startēja gan autosprintā, gan supersprintā. ''Pēc OAA fināla nebija pārliecības, ka startēšu rallijā, jo man nebija tādu finansiālo līdzekļu. Taču pēc LAF balles, pateicoties dažiem cilvēkiem, kas iedrošināja, un dažiem atbalstītājiem, savācām nepieciešamo naudu, lai varētu braukt visā rallija čempionātā. Palīdzēja gan pašvaldība, gan draugi, gan draugu draugi. Ir viens lielāks atbalstītājs, kurš piekrita palīdzēt. Tad pieslēdzās arī citi mazāki atbalstītāji - katrs deva tik, cik nebija žēl, kā rezultātā sakasījām naudiņu, lai varētu braukt rallijā. Par to, protams, visiem milzīgs Paldies!"


Kārlis Nebars 333 trasē. Foto: Artūrs Igaveņš

Šobrīd sportists cītīgi trenējas un gatavojas rallijam. Taču, kā atzina Kārlis, tad dažos sprinta posmos viņš būs redzams. ''Ir doma pabraukt arī ziemassprintus Smiltenes pusē, bet tīri tā, lai būtu kustībā nevis uz visu banku. Rallijam stūrmanis atrasts un kopā trenējamies trīs reizes nedēļā. Pašreiz trenējamies ar ielas ''Audi A6'' (dīzelis). Tāpat konsultējamies ar Ivaru Cauni, kā arī ar citiem cilvēkiem, lai tādējādi varētu pēc iespējas labāk sagatavoties rallija sezonai. Pirms pirmajām rallija sacensībām būs noteikti arī treniņi ar ''Fiesta'' mašīnu, bet šobrīd neko vairāk nezinu."

Jautāts, kā sportists spēj aprast ar to, ka blakus sēž cilvēks, kurš visu laiku ātri runā un kaut ko lasa, Kārlis saka: ''Jā, tā ir, ka tagad jādara vairākas darbības uzreiz - jāklausās, jābrauc, jāstūrē, jādomā. Ir, protams, lietas, kuras, salīdzinot ar sprintu, ir grūtākas. Ir grūti, bet, ja jau cilvēki brauc rallijā, tad jau var iemācīties (smejas). Gan jau viss būs labi!"

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png