profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noskaidrots jaunais Okartes Autosporta Akadēmijas uzvarētājs

Go4speed 29.09.2012 - 22:48 Noskaidrots jaunais Okartes Autosporta Akadēmijas uzvarētājs
Šīgada Okartes Akadēmijas uzvarētāji. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

29. septembrī ar fināla sacensībām „Rallija Latvija" ietvaros Jūrmalā noslēgusies „OKartes Autosporta Akadēmijas" otrā sezona. Par tās uzvarētāju 21 sportista konkurencē kļuva Emīls Blūms no Raunas - viņš nākamgad startēs „OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas" sastāvā ar "Ford Fiesta R2" automašīnu!

20 gadus vecais Blūms jau pērn lieliski sevi pierādīja „OKartes Autosporta Akadēmijā", iekļūstot finālsacensībās. Šogad jaunietis spēra soli uz priekšu, un ne tikai iekļuva finālā, bet arī uzvarēja tajā! Emīls parādīja lielisku sniegumu kā abās atlases kārtās "333" trasē un Bauskā, tā arī mediju testos un finālā.


Okartes Autosporta Akadēmijas 7 finālisti. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

''Lēnām jau sāku aptvert, kas ir noticis. Sajūtas ir fantastiskas! Ļoti lielu paldies gribu pateikt savai ģimenei, kas mani atbalstījusi visu šo laiku. Tāpat liels paldies „Raunas Bruģakmenim". Milzigu pateicību esmu parādā savam skolotājam Jānim Vorobjovam - viņš manā attīstībā ieguldījis daudz sava brīvā laika un darba. Ja runājam par konkurentiem - Kristaps Feldmanis bija ļoti spēcīgs. Apbrīnojams ātrums 16 gadu vecumā! Novēlu viņam turpināt strādāt, un tad noteikti arī viņš sasniegs savus mērķus. Ja gribi ko panākt, ir smagi jāstrādā. To zinu es, un to zina arī Kristaps!," uzzinājis par uzvaru „OKartes Autosporta Akadēmijā" priecīgs bija Emīls Blūms.

"Sajūtas pirms uzvarētāja paziņošanas? Jutu, ka būšu tuvu pjedestālam, bet, ka uzvarēšu, to nekad nevar zināt, bet ar tādu mērķi mēs gājām. Tagad, kad esmu uzvarējis, turpināšu smagi strādāt, lai nostiprinātu savu ātrumu un kļūtu vēl ātrāks. Šajos ziemas mēnešos nesēdēšu rokas klēpī salicis, bet turpināšu strādāt," tā sarunā ar Go4speed atzina Akadēmijas uzvarētājs.


Emīls Blūms pēdējos posmus rallijā startē ar Honda Civic automašīnu. Foto: Rihards Baumanis

Otro vietu šī gada „OKartes Autosporta Akadēmijā" izcīnīja 16 gadus vecais sportists no Rugājiem Kristaps Feldmanis. Arī viņš tiks aicināts nākamsezon ar Ford Fiesta R2 braukt „OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandā", saņemot daļēju finansējumu startam 2013.gada Latvijas rallija čempionātā. Trešo vietu finālā izcīnīja valmierietis Ģirts Vītiņš (18 gadi), aiz sevis atstājot Oto Patmalnieku (15 gadi, Gulbene), Edgaru Grīnīti (22 gadi, Roja), Rūdolfu Bogenu (21 gads, Cēsis) un Andri Orniņu (23 gadi, Rīga).

"Uzskatu, ka neuzvarēju tāpēc, ka man nav tādas rallija pieredzes. Ja izdosies pabraukt rallijā, iespējms, nākamgad varētu arī uzvarēt. Mašīna? Jā, varbūt rezultātu izšķīra tas, ka braucu ar svešu mašīnu, kura iet savādāk nekā mana mašīna (Pirms starta Feldmaņa automašīnu piemeklēja tehnisks defekts). Taču apzinos, ka šoreiz Emīls bija ātrāks, tāpēc apsveicu viņu.  Nākamā sezona? Pagaidām nezinu. Jāaprunājas ar vecākiem, bet domāju, ka mēs, izmantojot doto iespēju, ar savu līdzfinansējumu varētu startēt rallijā," pēc fināla sarunā ar Go4speed atzina Kristaps Feldmanis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png