profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minirallijā 'Ropaži' jauns formāts, reģistrācija noslēgsies šo piektdien

Go4speed 12.04.2023 - 18:19 Minirallijā 'Ropaži' jauns formāts, reģistrācija noslēgsies šo piektdien
Foto: minirallijs.lv

Jau nākamnedēļ sestdien, 22. aprīlī, tiks dots starts jaunajai ERST Finance minirallija kausa sezonai. 2023. gads tiks iesākts ar miniralliju “Ropaži”, kas šoreiz norisināsies gan Ropažu novadā, gan leģendārajā Biķernieku trasē. Reģistrācija sacensībām atvērta vēl tikai līdz šīs piektdienas vakaram, tādēļ potenciālajiem dalībniekiem ieteicams pasteigties, lai paspētu piereģistrēties un iesaistītos cīņās par 2023. gada kopvērtējumu jau no paša pirmā posma.

Pēdējos trīs gados minirallijs “Ropaži” tika aizvadīts kā sezonas trešais posms un norisinājās vasarā, tomēr šogad tieši ar šo posmu tiks atklāta 2023. gada sezona. Ņemot vērā, ka tik agrā pavasarī vēl grūti prognozēt laika apstākļus un tie varēja būt arī nepiemēroti pilnvērtīgam grants rallijam, tad šoreiz minirallijs “Ropaži” tiks aizvadīts jaunā formātā. Pieci no sešiem ātrumposmiem notiks Biķernieku trasē uz asfalta seguma, savukārt viens ātrumposms notiks Ropažos uz ierastā grants seguma.

Jāatzīmē, ka minirallija sacensībās var piedalīties ikviens ar savu ielas automašīnu, jo Biķernieku trase ir ļoti līdzena un draudzīga pret spēkratiem, tāpat arī grants ātrumposms tiks aizvadīts tikai vienu reizi, kas neļaus izveidoties bedrēm un špūrēm. Ja ir radusies interese piedalīties, tad plašāka informācija par to, kas nepieciešams, lai startētu minirallijā, atrodama mājaslapā www.minirallijs.lv. Uz trešdienas pusdienlaiku pirmajam sezona posmam bija piereģistrējušās vairāk nekā 80 ekipāžas, starp kurām bija arī vairāki dalībnieki no Igaunijas.


Foto: minirallijs.lv

Ņemot vērā, ka minirallijs ir kā pirmais solis ceļā uz lielo ralliju, tad liels prieks, ka visvairāk dalībnieku pieteikušies tieši 2WD ROOKIE un 4WD ROOKIE ieskaitēs, kurās startē ekipāžas, kas brauc pirmo vai otro gadu ERST Finance minirallija kausā. Tādējādi jaunie dalībnieki var sacensties savā starpā un viņiem nav jāstartē pret pilotiem ar ievērojami lielāku pieredzi. Tāpat jāatzīmē atraktīvā BUGGY klase, kurai no šī gada piešķirts kopvērtējuma statuss, kas sola pulcēt vēl lielāku braucēju skaitu.

Par atbalstu sava novada iedzīvotājiem parūpējusies Ropažu novada pašvaldība – ja vismaz viens no ekipāžas dalībniekiem ir deklarēts Ropažu novadā kopš 2022. gada 1. janvāra, tad pašvaldība segs daļu no dalības maksas. Par atbalstu šogad rūpēsies arī minirallija galvenais atbalstītājs ERST Finance, kurš katrā no posmiem vienai no ekipāžām pasniegs īpašu specbalvu, izceļot konkrēto dalībnieku sasniegumus un mudinot tos tiekties pēc jauniem izaicinājumiem.

Dienu pirms minirallija “Ropaži” Biķernieku trasē norisināsies arī oficiālie treniņi, kuriem iespējams pieteikties ŠEIT. Tā dalībniekiem būs lieliska iespēja sagatavoties sacensībām, pārbaudot savus un savas tehnikas spēkus. Droši dodamies uz https://www.minirallijs.lv/, reģistrējamies sacensībām un tiekamies 22. aprīlī minirallijā “Ropaži”!

Informāciju sagatavoja:
Eduards Kalve
Minirallija "Ropaži" organizators

Komentāri
garaiz 12.04.2023 22:30
Kamdēļ saukt pa Ropažiem, ja viss notiks Biķerniekos?

Varu derēt, ka grunts dops beigās atcelsies, tas jau bija iepriekšējo reizi.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png