profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

BMP komandai pievienojas vēl viens jauns turku braucējs

Mārtiņš Jankovskis 12.06.2022 - 21:33 BMP komandai pievienojas vēl viens jauns turku braucējs
Džans Alakočs

Sestdien Gulbenes pusē tika aizvadīts minirallijs Gulbis, kur starp 130 dalībniekiem uz starta izgāja arī 14 gadus vecais turku sportists Džans Alakočs. Jau iepriekš ziņojām, ka latviešu ''Baltic Motorsport Promotion'' (BMP) komanda uzsāka sadarbību ar bijušo turku rallija braucēju Muratu Bostanči, kurš Latvijā grib uztaisīt tādu kā turku junioru komandu, lai, iespējams, izaudzinātu kādu jaunu Turcijas rallija talantu. Rallijā Sarma debiju piedzīvoja 16 gadus vecs turku sportists Kerems Kazazs, taču viņa pēdām seko jau cits turku braucējs – 14 gadus vecais Džans Alakočs, kurš arī nolēmis sākt savu autosporta karjeru Latvijā.

Foto: Rally Emotions

''Šim braucējam šobrīd nav nekādas lielās pieredzes autosportā – viņš ir nodarbojies ar kalnu slēpošanu, kā arī nedaudz braucis ar kartingu,” sarunā ar portālu Go4speed stāsta BMP komandas vadītājs Mārtiņš Dzenītis. ''Ņemot vērā, ka viņa līdzšinējā pieredze autosportā ir neliela, mēs viņam uztaisījām diezgan nopietnu programmu. Aprīļa beigās viņš piedalījās autošosejas posmā Biķerniekos, kur viņš BTC1 klasē izcīnīja otro vietu. Jāatzīmē, ka vienā aplī viņam izdevās uzrādīt šī posma ātrāko apļa laiku BTC1 klasē. Jāsaka, ka ar visiem jauniešiem, ar kuriem mēs esam strādājuši un braukuši Biķerniekos, nevienam ātrāku apļa laiku par turku sportista paveikto līdz šim nebija izdevies uzrādīt.''


''Mēs aizvadījām arī divus pilnvērtīgus rallija testus, kur kopā tika nobraukti vairāk nekā 200 kilometri. Pēc tam mēs piedalījāmies minirallija treniņos, kā arī tagad viņš veiksmīgi aizvadīja savas pirmās minirallija sacensības. Ņemot vērā apjomīgo treniņprogrammu, kā arī viņa acīmredzamo progresu, ļoti ceram, ka Latvijas Automobiļu federācija viņam izsniegs licenci, kas ļautu piedalīties Rally Liepāja Latvijas rallija čempionātā. Viņa plānos ir piedalīties vairākās sacensībās Baltijā, lai krātu kilometrus un apgūtu rallija gudrības.'' Zināms, ka sportists startēs ar savu Ford Fiesta R2 automašīnu, kuru apkalpos BMP komanda.


''Šis bija mans pirmais rallijs, kas aizritēja ļoti labi,'' portālam Go4speed stāsta Džans Alakočs, kura treneris un stūrmanis vienā personā ir 2014.gada Junior WRC čempions Sanders Pērns no Igaunijas. ''Ļoti patika, kā tas bija noorganizēts – no rīta pieraksti trasi un tad seko ātrumposmi. Vienas dienas sacensības, un viss ļoti pārdomāti. Pirmais aplis man patika, jo ceļi bija labi, taču otrajā aplī vietām bija dziļas špūres, tāpēc braukšana vairs nebija tik patīkama. Ar savu sniegumu esmu apmierināts, jo pirmajos ātrumposmos izdevās kāpināt tempu, bet otrajā aplī, kā jau teicu, braucām piesardzīgāk, lai sasniegtu finišu, jo vietām varēja sabojāt automašīnu un izstāties.”

Pērns un Alakočs

Sportists atklāja, ka pirms minirallija sacensībām viņš piedalījās testos, kur esot bijis interesants un tehnisks ātrumposms, kas ļāvis daudz ko iemācīties. Arī ātrumu ar katru braucienu viņam izdevās kāpināt, tāpēc šie testi viņam ļāva labi sagatavoties minirallijam Gulbis. Tāpat sportists piebilda, ka šosejas sacensībās viņam izdevās savā klasē izcīnīt otro vietu, ar ko viņš bija patīkami pārsteigts. Jautāts, kas labāks – šosejas sacensības vai rallijs, sportists piebilda, ka rallijs, jo tas sagādājot lielāku jautrību.

Foto: Rally Emotions

''Kāpēc nolēmu startēt rallijā? Visticamāk, tāpēc ka mans tēvs ar to ir daudzus gadus nodarbojies, un es, kad biju mazs, bieži devos līdzi viņam, un tā man arī rallijs iepatikās (šogad sportista tēvs Džems Alakočs (Škoda Fabia R5) pēc dieviem Turcijas rallija čempionāta posmiem ir otrais). Turcijā mums tik jauniem nav iespēja startēt rallija sacensībās, bet šeit Latvijā tas ir atļauts, tāpēc man ir liels prieks, ka varu šeit braukt. Mums Turcijā ir Drive to the Future by Murat Bostanci programma, un šobrīd esmu otrais braucējs no šīs programmas, kas var sākt attīstīt savu rallija karjeru. Ļoti ceru, ka man izdosies iziet uz starta Rally Liepāja,” nobeidz sportists.

Sportists testos:

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png