profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

16.janvārī notiks 'Millers Motorsport Ziemas Kauss 2022', tiek aicināti arī rallija braucēji

Mārtiņš Jankovskis 06.01.2022 - 06:56 16.janvārī notiks 'Millers Motorsport Ziemas Kauss 2022', tiek aicināti arī rallija braucēji
Foto: Edgars Leonovs

Jau nākamajā nedēļas nogalē, 16. janvārī, Līvu pusē notiks “Millers Motorsport Ziemas Kauss 2022”. Sacensības notiks 1+1 formātā ar diviem ātrumposmiem (2.7 un 2.9 km garumā), no kuriem viens ātrumposms būs no minirallija Amata. Katru no ātrumposmiem dalībnieki veiks trīs reizes. Sacensību servisa parks un sekretariāts atradīsies Līvos, Zvārtas ielā 8.

Sacensības notiks astoņās klasēs – 1600, 2000, 2WD, 4WD, 4WD+, Juniori, 2WD SPORT un 4WD SPORT.

Šis formāts ļauj ņemt dalību gan ar ielas, gan ar sporta auto. Sporta klasēs atļauts izmantot arī rallijam paredzētas ziemas riepas (ar lielajām radzēm), lai veiksmīgi sagatavotos februārī gaidāmajam rallijam “Sarma”.


Foto: rallifotod.eu

Visiem dalībniekiem jāstartē ekipāžā ar stūrmani. Ielas automašīnu klasēm pie reģistrācijas tiks izdalītas Kārļa Nebara sagatavotas stenogrammas, ko atļauts pārbaudīt vienu reizi, bet sporta auto varēs trases pierakstu veikt divas reizes, tāpat kā rallijā.

Kompaktais sacensību formāts dod iespēju diviem pilotiem startēt ar vienu automašīnu un treniņa nepieciešamības gadījumā braukt arī papildus klasē – “Bez ieskaites”.

Lai par šīm sacensībām noskaidrotu vairāk, portāls Go4speed uz sarunu aicināja organizatoru Māri Milleru.

''Šīs sacensības ir pa vidu starp autosprintu un miniralliju, kur būs divi ātrumposmi un kur ekipāža sastāvēs no pilota un stūrmaņa. Ātrumposmi būs divi – viens būs šaurs un tehnisks, bet otrs būs ātrāks, tāpēc, protams, būs arī ātrumu slāpētāji. Taču esam apsvēruši arī variantu, ka, ja pieteiksies aptuveni 30 sporta auto, tad dienas pirmā daļa tiks veltīta ielas klasēm, bet no pēcpusdienas trase tiktu notīrīta no roteriem, lai "sportinieki" ātrumposmus varētu izbaudīt uz visiem 100%. Līdz ar to mudinātu sportistus ar sporta automašīnām pieteikties raitāk, lai mēs varētu attiecīgi rīkoties un sagādāt iespēju kā vieniem, tā otriem,” iesāk Māris Millers.


Foto: Toms Paipals Photography

Kopējā distance ir nepilni 18 kilometri, bet Māris atzina, ka sportistiem ir iespēja braukt pat divās klasēs. ''Tie sportisti, kuri grib braukt vairāk, var pieteikties un startēt divās klasēs (dalības maksa vienai klasei 125, divām klasēm - 250), jo kompaktais formāts to atļauj. Piemēram, ja kāds plāno startēt 2WD Sport klasē, tad viņš var pieteikties arī klasē bez ieskaites. Te gan jāatzīmē, ka klasē bez ieskaites apbalvošana nav paredzēta. Līdz ar to, startējot divās klasēs, kopā ekipāžai sanāks nobraukt gandrīz 35 kilometrus.”

Jautāts, cik ekipāžu varētu iziet uz starta, Māris atzina, ka šobrīd par to vēl grūti spriest. ''Dalībnieki piesakās, sarunas ar lielajiem rallija braucējiem arī norit. Šobrīd grūti spriest, cik beigās dalībnieku izies uz starta, bet uzskatu, ka šī ir laba iespēja visiem izmēģināt spēkus rallijam līdzīgos ātrumposmos ziemā, kas sen nav bijis.''

Maksimālais ekipāžu skaits ir paredzēts 130. Pieteikumu pieņemšanas termiņa beigas ir 13.janvāris (18:00).

Sacensību nolikums ŠEIT.

Dalību šobrīd pieteikusi 31 ekipāža.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png