profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Minirallijā Latvija startēs pieckārtējais pasaules ātrumlaivu vicečempions Lijcs

Mārtiņš Jankovskis 26.11.2021 - 06:43 Minirallijā Latvija startēs pieckārtējais pasaules ātrumlaivu vicečempions Lijcs
Ņikita Lijcs

Latvijas ātrumlaivu pilots, pieckārtējais F4 klases pasaules vicečempions Ņikita Lijcs šajās brīvdienās otro reizi karjerā startēs minirallija sacensībās. Debija minirallijā tika piedzīvota pirms gada, kur Ņikita startēja ar VRR komandas sagatavoto ''Renault sport Clio'' 2WD klases automašīnu. Toreiz no 24 ekipāžām Lijcs, ar katru ātrumposmu kāpinot tempu, debijā izcīnīja 17.vietu.


Foto: Dace Janova

''Turpinu tradīciju un sezonu noslēgšu ar minirallija sacensībām. Atkal gribas izjust adrenalīnu, kā arī gūt jaunu pieredzi. Arī šoreiz braukšu ar ''Renault sport Clio'' automašīnu, taču šoreiz mans stūrmanis būs Māris Jurjāns, ar kuru jau esam aizvadījuši kopā arī dažus treniņus,” portālam Go4speed atklāj Ņikita Lijcs, kurš vasaras beigās Zviedrijā izcīnīja augsto trešo vietu pasaules čempionātā F4 klasē.

Uz jautājumu, vai ātrumlaivām un minirallijam ir kaut kas kopīgs, Ņikita atzina, ka ''Tās ir divas dažādas pasaules, taču man patīk minirallijs. Ja laiva lido virs ūdens, tad šeit būs jābrauc pa zemi (smejas). Tas ir kaut kas interesants, kur var gūt jaunu pieredzi un emocijas. Šeit jābrauc pēc trajektorijām, stenogrammas. Ja ātrumlaivās man ir spoteris, tad šeit jāklausās, ko teiks stūrmanis.''


Foto: Coony Z Andersson

Sportists piebilda, ka, tāpat kā jebkurai benzīngalvai, arī viņam pietrūkst adrenalīna. ''Man šobrīd ātrumlaivu sezona ir beigusies, taču bez adrenalīna nevaru iztikt. Gribās kaut ko. Līdz ar to starpsezonā gribu labi pavadīt laiku un iegūt sacīkšu garšu. Trūkst man tas benzīns asinīs, tāpēc gribas adrenalīnu un jaunus piedzīvojumus. Kas zina, varbūt izdomāšu nobraukt pilnu minirallija sezonu,” nobeidz Lijcs.

Pavisam kopā minirallijā ''Latvija'' uz starta izies 116 ekipāžas, bet rallijsprintā - 21 ekipāža.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png