profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Noslēgusies 'LMT AA Skolu kartingu kausa' trešā sezona

Go4speed 11.12.2018 - 22:39 Noslēgusies 'LMT AA Skolu kartingu kausa' trešā sezona
Foto: Mārtiņš Jankovskis (www.mbilde.lv)

2018.gada sezonā “LMT AA (LMT Autosporta akadēmijas) Skolu kartingu kausā” sacentās 15 mācību iestāžu un jauniešu jaunrades centru kartingu komandas no visas Latvijas. Par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Siguldas novada Jaunrades centra “Motodarbnīca” kartingu komanda, bet otrajā un trešajā vietā attiecīgi ierindojās Priekuļu tehnikuma un Saldus Bērnu un jaunatnes centra komandas.

Nosakot kopvērtējuma rezultātus, tika ņemti vērā vairāki kritēriji – sportiskie rezultāti, tehnikas sagatavotība, līdzjutēju aktivitāte, kā arī komandu komunikācijas un reprezentācijas prasmes sacensību laikā un sociālajos medijos.

Par izciliem sportiskiem rezultātiem komandas saņēma īpašus LMT AA kausus. Šajā kategorijā 1. vietu ieguva Priekuļu tehnikums, 2. vietu - Siguldas novada Jaunrades centra “Motodarbnīca”, bet 3. vietu - Saldus Bērnu un jaunatnes centrs, kas saņēma papildu balvu par vislabāk sagatavoto tehniku. Savukārt Smiltenes tehnikums saņēma balvu par vislabāko sniegumu komunikācijas un reprezentācijas jomā.

Dainars Dambergs, LMT AA vadītājs: “2018. gada sezonu kopumā vērtēju ļoti pozitīvi divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, gandrīz visas skolas, kas uzsāka dalību LMT AA Skolu kartingu kausa projektā 2016.gadā, piedalījās tajā arī šogad. Esam patiesi gandarīti par to, ka projektā iesaistījās ne tikai skolas, bet arī jauniešu centri no visas Latvijas un ir novērojams progress komandu sportiskajos rezultātos. Daudzās skolās jau izveidojusies nopietna darba vide. Komandas strādā ar mērķi startēt ne tikai vairākās kartingu klasēs, bet arī kaļ plānus dalībai “lielajā autosportā”.


Foto: Mārtiņš Jankovskis (www.mbilde.lv)

''Otrkārt, šī sezona iezīmējusi jaunu pavērsienu kartingu attīstībā. Mums izdevās noorganizēt pirmo elektrokartingu čempionātu pasaulē, un tas notika Latvijā! FIA (Starptautiskā Automobiļu federācija) ir izdevusi vispārīgus tehniskos norādījumus elektrokartingiem. Tas liecina par šīs klases attīstības sākumu. Nākotnē paredzama nopietna konkurence starp iekšdedzes dzinēju un elektrokartingu klasēm. Latvija jau devusi savu ieguldījumu šīs klases attīstībā un, kāpinot kartingu jaudu, varam būt līderi un pretendēt uz dalību starptautiskās sacensībās. Esam sevi pieteikuši kā inovatīva un radoša valsts autosporta jomā. Tas ir labs veids, kā nest Latvijas vārdu pasaulē”.

Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs: “Šī man bija pirmā sezona LMT AA komandā. Centos maksimāli iedvesmot un motivēt jauniešus, dodot viņiem daudz enerģijas un pieredzes. Ceru, ka arī nākamajā gadā mums būs iespēja turpināt iesākto. Pēc jauniešu entuziasma spriežot, esmu drošs, ka viņi arī ir gatavi iet uz priekšu!”

''LMT Autosporta akadēmijas“ „Skolu kartingu kausa 2018” dalībnieki:
Siguldas novada Jaunrades centra „Motodarbnīca”
Saldus Bērnu un jaunatnes centrs
Priekuļu tehnikums
Rīgas Valsts 1. ģimnāzija
Kandavas Lauksaimniecības tehnikums
Ropažu vidusskola
Jelgavas Amatu vidusskola
PIKC Rīgas Tehniskā koledža
Ventspils tehnikums
Aizkraukles Profesionālā vidusskola
Malnavas koledža
PIKC Liepājas Valsts tehnikums
Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība
PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālā struktūrvienība
Smiltenes tehnikums

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta akadēmija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png