profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu sportists atvainojas par parādīto nacistu sveicienu uz goda pjedestāla

Go4speed 11.04.2022 - 23:22 Krievu sportists atvainojas par parādīto nacistu sveicienu uz goda pjedestāla
Artjoms Severjuhins

Jau ziņojām, ka Portugālē aizvadītajā Eiropas kartinga čempionāta sezonas pirmajā posmā OK klasēm ātrākais bija krievu braucējs Artjoms Severjuhins, kurš, sacensībās startējis zem Itālijas karoga, stāvot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena Itālijas himnas laikā parādīja bēdīgi slaveno nacistu sveicienu, kas viņu pašu uzjautrināja.

Vēlāk Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņoja, ka izmeklēs šo gadījumu, kamēr sportista zviedru ''Ward Racing'' komanda, kuras sastāvā brauc vairāki braucēji no dažādām valstīm, paziņoja, ka nosoda šo gadījumu un tā nekavējoties pārtrauc sadarbību ar šo braucēju.

Vēlāk 15 gadus vecais krievu sportists gan krievu, gan angļu valodās sociālajos tīklos atvainojās par šo rīcību.

"Vēlos atvainoties par notikušo Eiropas čempionātā. Stāvot uz goda pjedestāla, parādīju žestu, ko daudzi uztvēra kā nacistu sveicienu. Bet tas tā nebija domāts. Nekad neesmu atbalstījis nacismu, ko uzskatu par vienu no briesmīgākajiem noziegumiem par cilvēci," iesāk Artjoms Severjuhins.

"Startēju ar Itālijas licenci un uzvarēju zem Itālijas karoga. Pirms pjedestāla puiši man pateica, ka tādos gadījumos Itālijā pieņemts iesist sev pa krūtīm, tādā veidā paužot pateicību. Vienkārši vēlējos parādīt tādu žestu. Nespēju izskaidrot, kā notika viss pārējais.''

"Zinu, ka esmu vainīgs un muļķis, tāpēc esmu gatavs saņemt sodu. Lūdzu saprotiet, ka ar to žestu neatbalstīju nacismu vai fašismu. Man nebija vēlmes aizvainot skatītājus, sportistus, līdzjutējus, komandu vai pārraides vērotājus. Lūdzu, piedodiet man!"

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png