profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rosbergs pārspēj Hamiltonu, Fetelam neraksturīga avārija (FOTO)

Go4speed 02.11.2015 - 11:34 Rosbergs pārspēj Hamiltonu, Fetelam neraksturīga avārija (FOTO)
Niko Rosbergs pēc uzvaras. Foto: LAT

Pēc trīs sacensību laikā zaudētām kvalifikācijas uzvarām „Mercedes" pilots Niko Rosbergs Meksikas F1 lielās balvas izcīņā beidzot pirmo vietu kvalifikācijā spēja pārvērst arī sacensību uzvarā. Otrajā vietā finišēja jaunizceptais pasaules čempions Luiss Hamiltons („Mercedes"), bet trešais pjedestāla pakāpiens „Williams" pilotam Valterī Bottas.

Pēc vairāku desmitu gadu pārtraukuma pirmā formula atgriezās Meksikā, un šajās atjaunotajās sacensībās visu nedēļas nogali labāko sniegumu demonstrēja Rosbergs. Viņš bija ātrākais treniņos, kvalifikācijā un arī sacensībās viņa komandas biedrs Hamiltons nespēja konkurēt ar vācu pilotu. Ja pēdējās divās sacensībās Hamiltons startā spēja apsteigt komandas biedru, tad šoreiz Rosbergs turējās pretī un saglabāja pirmo vietu.


Rosbergs uzvar startu pret Hamiltonu. Foto: LAT

Pēc pirmā boksu apmeklējuma, kuru laikā mīkstākā sastāva riepas tika nomainītas pret vidējo un izturīgāko sastāvu, nekas līderu pozīcijās nemainījās un izskatījās, ka šādi sacensībās arī noslēgsies. Tomēr 47. aplī Rosbergs pārsteidzošā kārtā devās atkārtoti boksos, lai tiktu pie jaunām riepām. Šajā brīdī Hamiltons iedomājās, ka varētu nobraukt līdz galam bez boksu apmeklējuma, tomēr komanda viņam skaidroja, ka pastāv bažas par pārāk lielu riepu nodilumu, līdz ar to arī Hamiltons divus apļus vēlāk devās pēc jauna riepu komplekta.

Jāatzīmē, ka daudzi citi sacensības aizvadīja tikai ar vienu boksu apmeklējuma, līdz ar to varēja saprast Hamiltona sākotnējo neizpratni, tomēr pēc sacīkstēm viņš diplomātiski atbildēja, ka, tā kā tas ir saistīts ar drošību, tad viņš pilnībā saprot šo lēmumu. Jāatzīmē, ka uz to brīdi abi „Mercedes" piloti jau bija par 30 sekundēm atrāvušies no tuvākajiem konkurentiem, kas atļāva veikt šādu otro boksu apmeklējumu. Teju visi sacensību laiku Rosbergs Hamiltonu noturēja trīs sekunžu distancē, attiecīgi pēc 71 apļa svinot savu ceturto sezonas uzvaru.


Bottas un Raikonena sadursme. Foto: LAT

Pēc četru sacensību pārtraukuma uz goda pjedestāla atkal atgriezās kāds „Williams" pilots, šoreiz Valterī Bottas izskatā. Sacensību sākumā gan viņam atkal bija kritisks moments ar savu somu tautieti Kimi Raikonenu („Ferrari"). Ja Krievijā Raikonens viņu pēdējā aplī izsita no sacensībām, tad šoreiz pēc abu sadursmes ar salūzušu aizmugurējo balstiekārtu spiests izstāties bija „Ferrari" pilots. Ceturtā un piektā vieta „Red Bull" braucējiem Daņilam Kvjatam un Danielam Rikjardo, savukārt sestā pozīcija otram „Williams" pilotam Felipem Masam.

Pēc Raikonena izstāšanās avāriju piedzīvoja arī otrs „Ferrari" pilots Sebastians Fetels, kurš gan pats pieļāva kļūdu un 52. aplī izlidoja no trases, atsitoties pret trases norobežojošo sienu. Pirms šīs avārijas četrkārtējais čempions jau bija paspējis divreiz izbraukt ārpus trases. Sacensības gan viņam jau tika izbojātas jau pirmajā līkumā, kad Rikjardo ar savu priekšējo antispārnu pāršķēla Fetela aizmugurējo riepu. Jāatzīmē, ka pēdējo reizi abas „Ferrari" formulas finišu nesasniedza 2006. gada Austrālijas lielās balvas izcīņā.


Fetela auto pēc avārijas. Foto: F1

Neveiksmīgas sacensības izvērtās arī „McLaren" pilotiem - Džensons Batons bez jebkādām iespējām pacīnīties par punktiem finišēja 14. vietā, savukārt komandas biedram Fernando Alonso sacīkstes ar hibrīda sistēmas defektu beidzās jau pēc pirmā apļa.

Meksikas lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Niko Rosbergs (GER), Mercedes, 71 aplis
2. Luiss Hamiltons (GBR), Mercedes, +1.954 sekundes
3. Valterī Bottas (FIN), Williams-Mercedes, +14.592 sek
4. Daņila Kvjats (RUS), Red Bull-Renault, +16.572 sek
5. Daniels Rikjardo (AUS), Red Bull-Renault, +19.682 sek
6. Felipe Masa (BRA), Williams-Mercedes, +21.493 sek
7. Niko Hilkenbergs (GER), Force India-Mercedes, +25.860 sek
8. Serhio Perezs, MEX), Force India-Mercedes, +34.343 sek
9. Makss Vertsapens (NED), Toro Rosso-Renault, +35.229 sek
10. Romāns Grošāns (FRA), Lotus-Mercedes, +37.934 sek
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png